Skip to main content

Law Talk 97: Informele dinertjes en gedane toezeggingen

7 mei 2024

In deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Annemarie Busse en mr. Pascal Willems twee uitspraken waarin gedane toezeggingen centraal stonden en waarin een medewerkster zelfs inzage vorderde in een email waarin over haar werd geklaagd.

Allereerst bespreken zij de uitspraak van de Rechtbank Midden Nederland van 10 april 2024 waarin de vraag speelde of een leidinggevende tijdens een (in)formeel etentje na een beurs een toezegging had gedaan dat de arbeidsovereenkomst van de medewerker zou worden verlengd.

In de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 19 januari 2024 (ECLI:NL:RBAMS:2024:1219) werd een promotie van een medewerker teruggedraaid nadat er door een collega in een email over haar was geklaagd. De medewerker wilde weten wat er in de email stond en vorderde bij de rechter inzage in die email op grond van artikel 843a Rv. In hoeverre gaat het recht op inzage in bewijsmateriaal voor op de privacy van de klagende collega?

Luister ook eens onze andere Law Talk podcasts op Spotify, Apple Podcast of Springcast. U kunt ons daar ook volgen zodat u een signaal krijgt als de volgende Law Talk online staat.

Mocht u met interesse en plezier geluisterd hebben naar onze podcasts, dan zouden we het leuk vinden als u ons aanbeveelt bij uw collega’s en relaties. En heeft u tips of aanbevelingen na het luisteren van onze podcasts? Laat het ons gerust weten via info@wvo-advocaten.nl.

Gepubliceerd op LinkedIn, 7 mei 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
17 mei 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEOntslag op staande voet: dezelfde dag ontslaan of een paar dagen later in het kader van onderzoek? Ontslag op staande…
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
16 mei 2024

Ontslag op staande voet: het belang van een goede opzeggingsbrief (mededeling van dringende reden)

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWil een ontslag op staande voet rechtsgeldig zijn moet voldaan worden aan enkele vereisen. Zo moet er sprake zijn van…