Geen loonsancties meer op basis van een medisch verschil van inzicht tussen de bedrijfsarts en de verzekeringsarts

2 oktober 2020

Vanaf 1 september 2021 wordt het medisch advies van de bedrijfsarts leidend bij de toets op het re-integratieverslag (RIV-toets) door het UWV. Hierdoor zijn loonsancties op basis van een medisch verschil van inzicht tussen de bedrijfsarts en de verzekeringsarts niet meer mogelijk. Deze wetswijziging is op 1 oktober 2020 bij de Tweede Kamer ingediend en biedt werkgevers meer zekerheid over de loondoorbetalingsverplichting bij zieke werknemers.

Bedrijfsarts wordt leidend

Onderdeel van de wetswijziging is dat dat het advies van de bedrijfsarts over de belastbaarheid van de werknemer leidend wordt bij de RIV-toets door het UWV. Werknemers behouden daarbij de mogelijkheid om een second opinion door een andere bedrijfsarts of een deskundigenoordeel van het UWV aan te vragen. De arbeidsdeskundige van het UWV beoordeelt of de werkgever en de werknemer de re-integratie-inspanningen hebben gepleegd die passend zijn bij het advies van de bedrijfsarts over de belastbaarheid van de werknemer. De verzekeringsarts zal dit advies (dus) niet langer beoordelen. Werkgevers lopen hiermee niet meer tegen loonsancties aan als gevolg van een medisch verschil van inzicht tussen de bedrijfsarts en de verzekeringsarts.

Wat ons betreft is dit goed nieuws voor werkgevers. Een van de knelpunten die wordt ervaren is namelijk de onzekerheid die bij werkgevers leeft of zij de re-integratie goed hebben opgepakt. Zij willen op het advies van deskundigen kunnen vertrouwen, maar in de huidige situatie kan zelfs als het advies van de bedrijfsarts over de belastbaarheid van de zieke werknemer wordt opgevolgd een loonsanctie worden opgelegd als het UWV de inschatting van de bedrijfsarts niet deelt. In de periode 2015-2017 was dit de hoofdreden van 12% van de oplegde loonsancties. Die praktijk zal tot het verleden behoren als dit wetsvoorstel in werking treedt.

De beoogde datum van inwerkingtreding van de wetswijziging is 1 september 2021. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte!

Leon Toonen
WVO Advocaten

Gepubliceerd op LinkedIn, 2 oktober 2020

Nieuws & Kennis

Pascal WillemsWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2023!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtLeon Toonen
8 december 2022

Nieuwe ziekteperiode van 104 weken na 4 weken werken?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet schrikbeeld van iedere werkgever. Heb je al gedurende langere tijd het loon van een zieke werknemer doorbetaald, moet je…
AlgemeenAnnemarie BussePascal Willems
6 december 2022

Law Talk 56: Diepslapers en semi-diepslapers? Wakker worden!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Annemarie Busse en mr. Pascal Willems de 2 uitspraken van de Hoge…
What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail