(Ex)werkgevers opgelet: controleer beslissingen goed!

Uit een recent gepubliceerde kwestie blijkt maar weer dat het erg belangrijk is dat ex-werkgevers beslissingen van het UWV ten aanzien van Ziektewetuitkering en WIA uitkeringen goed controleren. In de kwestie die bij de Centrale Raad voor Beroep voorlag betrof het een werkneemster die ziek was geweest, maar in november 2018 hersteld uit dienst is gegaan. In juni 2019 maakt de werkneemster met terugwerkende kracht aanspraak op een Ziektewetuitkering en het UWV honoreert dit waardoor de financiële risico’s bij de ex-werkgever, een eigenrisicodrager, komen te liggen.

In bezwaar en beroep vangt de ex-werkgever bot, maar de Centrale Raad voor Beroep is kritischer. De verzekeringsartsen hebben ten tijde van de beoordelingen op 23 augustus 2019, 23 oktober 2019 en 15 juni 2020 geen beschikking gehad over medische informatie van behandelaars of van de bedrijfsarts. Het dossier bevat geen medische informatie die ziet op de geclaimde psychische klachten van ex-werkneemster over de periode van 24 september 2018, de datum waarop ex-werkneemster hersteld is gemeld, tot 11 augustus 2019, de ingangsdatum van de WIA-uitkering van ex-werkneemster. Hoewel een verzekeringsarts in beginsel bevoegd is om op grond van eigen bevindingen, dossieronderzoek en anamnese tot een zelfstandig oordeel te komen, volgt uit de rapporten van de verzekeringsartsen een onvoldoende inzichtelijk en consistente onderbouwing voor het standpunt dat ex-werkneemster per 13 augustus 2017 doorlopend ongeschikt was voor haar maatgevende arbeid in de functie van sociotherapeut.

Het UWV nam hier wel heel makkelijk aan dat de ex-werkneemster onafgebroken arbeidsongeschikt is geweest. Bij deze beslissing zal ongetwijfeld een rol spelen dat het UWV het financiële risico zo eenvoudig bij de ex-werkgever kon neerleggen. Het is daarom ook belangrijk dat je als (ex-)werkgever kritisch kijkt naar beslissingen van het UWV. Klopt er iets niet, maak dan tijdig bezwaar.

Gepubliceerd op LinkedIn, 10 november 2021

Nieuws & Kennis

Pascal WillemsWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2023!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
29 november 2022

Disfunctioneren; erkennen of ontkennen?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDisfunctioneren kan grofweg verdeeld worden in twee categorieën; i) niet geschikt zijn voor de uitoefening van de werkzaamheden/taken, en/of ii)…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
24 november 2022

Bedenk goed wat je met je tankpas doet!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWij zien het vaak de laatste tijd, werknemers die op oneigenlijke wijze gebruik maken van de tankpas voor hun leaseauto.…