Skip to main content

Compensatie transitievergoeding “ten titel” van schadevergoeding

9 juni 2021

Dat een transitievergoeding bij ontslag van een langdurig arbeidsongeschikte medewerker gecompenseerd wordt door het UWV, is inmiddels wel bekend. Hierover hebben we al meerdere berichten geschreven.

Tot voor kort was echter nog onzeker of UWV ook een transitievergoeding compenseerde als die door de rechter “ten titel” van schadevergoeding was toegekend aan de werknemer. Dit speelt met name als de werkgever niet wil meewerken aan de beëindiging van de arbeidsovereenkomst van de langdurig zieke werknemer en de werknemer dan de werkgever aansprakelijk stelt voor het mislopen van de transitievergoeding. De rechter kan dan, als die vindt dat de werkgever had moeten meewerken, de werkgever veroordelen tot betaling van een schadevergoeding die gelijk is aan de misgelopen transitievergoeding.

Veelal werd gedacht dat als de rechter die vordering toekende, er geen compensatie mogelijk was omdat de rechter de vergoeding toekent als “schadevergoeding” en niet als “transitievergoeding”, ook al is de hoogte van de schadevergoeding gelijk aan die van de transitievergoeding. Op het eerste gezicht misschien een nuance maar juridisch wel heel belangrijk, want de transitievergoeding wordt in dat geval “ten titel” van schadevergoeding toegekend en uitgekeerd. En dan keert het UWV geen compensatie uit, zo leerde de ervaring in de praktijk.

Recent is het ons echter gelukt om met succes bezwaar aan te tekenen tegen een afwijzend besluit van het UWV. Het UWV was het met ons in bezwaar eens dat ook in dit soort gevallen, waarin de werkgever achteraf toch de transitievergoeding moet betalen ten titel van schadevergoeding, de werkgever recht heeft op compensatie.

Het gevolg: de werkgever ontving alsnog compensatie van bijna € 34.000,00. Een mooi resultaat.

Gepubliceerd op LinkedIn, 9 juni 2021

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…