Skip to main content

Strak op de inhoud en nauwkeurig werken

maken dit beroep aantrekkelijk

Rogier Kingma

Ook ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het arbeidsrecht in de brede zin, waarbij ik zowel werkgevers als werknemers bijsta. Het geeft mij voldoening om de cliënt oprecht te helpen en een resultaat te bereiken waarmee de belangen zo goed mogelijk gediend zijn. Naast het arbeidsrecht houd ik mij ook bezig met de algemene civiele praktijk.

In 2013 ben ik begonnen als advocaat. Na een korte uitstap van drie jaren als arbeidsrechtjurist ben ik in 2019 wederom de advocatuur ingegaan. Strak op de inhoud en nauwkeurig werken maken dit beroep aantrekkelijk.

In mijn vrije tijd ben ik een sportliefhebber. Hoewel ik alle randzaken bij het voetbal verafschuw, ben ik toch echt een serieuze Ajaxsupporter. Na mijn studie in Nieuw-Zeeland ben ik ook het rugby gaan volgen. Een hoogtepunt was dan ook het beleven van een wedstrijd van de wereldberoemde All Blacks tijdens het WK rugby in Frankrijk in september 2023.

Rogier Kingma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Arbeidsrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Mijn publicaties

AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
16 mei 2024

Ontslag op staande voet: het belang van een goede opzeggingsbrief (mededeling van dringende reden)

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWil een ontslag op staande voet rechtsgeldig zijn moet voldaan worden aan enkele vereisen. Zo moet er sprake zijn van…
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
11 april 2024

Ex tunc-toetsing en de in hoger beroep overgelegde deskundigenverklaring

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWat was er aan de hand? In deze uitspraak van het hof ging het om een werknemer die op 6…
AlgemeenArbeidsrechtRogier KingmaZiekte en verzuim
21 maart 2024

Slapende dienstverbanden, het uitgangspunt en de uitzondering van de Xella-beslissing. De Hoge Raad komt met een verduidelijking van de in de Xella-beslissing genoemde uitzondering.

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUitgangspunt na Xella Zoals bekend is door de Hoge Raad in de Xella-beslissing (ECLI:NL:HR:2019:1734) als uitgangspunt bepaald dat een werkgever,…