Skip to main content

Strak op de inhoud en nauwkeurig werken

maken dit beroep aantrekkelijk

Rogier Kingma

Ook ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het arbeidsrecht in de brede zin, waarbij ik zowel werkgevers als werknemers bijsta. Het geeft mij voldoening om de cliënt oprecht te helpen en een resultaat te bereiken waarmee de belangen zo goed mogelijk gediend zijn. Naast het arbeidsrecht houd ik mij ook bezig met de algemene civiele praktijk.

In 2013 ben ik begonnen als advocaat. Na een korte uitstap van drie jaren als arbeidsrechtjurist ben ik in 2019 wederom de advocatuur ingegaan. Strak op de inhoud en nauwkeurig werken maken dit beroep aantrekkelijk.

In mijn vrije tijd ben ik een sportliefhebber. Hoewel ik alle randzaken bij het voetbal verafschuw, ben ik toch echt een serieuze Ajaxsupporter. Na mijn studie in Nieuw-Zeeland ben ik ook het rugby gaan volgen. Een hoogtepunt was dan ook het beleven van een wedstrijd van de wereldberoemde All Blacks tijdens het WK rugby in Frankrijk in september 2023. Naast sport kan mij ook om wijnadvies gevraagd worden. Als liefhebber beschik ik over een SDEN 3 diploma.

Rogier Kingma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Arbeidsrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Mijn publicaties

AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
1 februari 2024

Hoge Raad oordeelt dat de “duidelijk- en ondubbelzinnigheidsmaatstaf” niet geldt bij opzegging door werkgever

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWat was er aan de hand? De werknemer is sinds 2016 in dienst bij de werkgever op basis van een…
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
21 december 2023

Minister Van Gennip kondigt nieuwe wetgeving aan die de loonkloof tussen mannen en vrouwen sneller moet dichten

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEMinister Van Gennip van SZW vindt de huidige loonkloof tussen mannen en vrouwen onacceptabel. Zij werkt daarom aan invoering van…