Skip to main content

Mag je als werkgever zomaar een bonusregeling aanpassen?

10 januari 2024

Een enigszins goed opgestelde bonusregeling bevat in ieder geval een mogelijkheid om onder omstandigheden de regeling aan te kunnen passen. Maar dit is natuurlijk geen vrijbrief om de bonusregeling naar eigen goeddunken eenzijdig aan te passen.

Zo oordeelde de rechtbank Midden-Nederland recent dat een werkgever die samen met een werknemer een grote klant had binnengehaald (waardoor de bonus wel heel hoog werd) niet zomaar de regeling eenzijdig kon aanpassen.

Ook hier speelt natuurlijk dat de werkgever zich wel als goed werkgever moet gedragen en zo’n beslissing niet zonder goede motivering kan nemen. In dit geval hield de wijziging namelijk in dat de werknemer ruim tienduizenden euro’s minder aan bonus zou ontvangen en dat kan natuurlijk niet zomaar.

Kan een wijziging dan niet? Tuurlijk wel! Bijvoorbeeld als met cijfers onderbouwd kan worden dat zo’n hoge bonus niet te voorzien was en een behoorlijke impact heeft op de bedrijfscijfers. Aangezien niet bleek van een redelijke afweging en de werknemer ook niet in dit voornemen is meegenomen, ving de werkgever bot en bleef de bonusregeling toch in stand.

Gepubliceerd op LinkedIn, 10 januari 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…