Skip to main content

Law Talk 93: Eindrapport OCTAS en Wetsvoorstel Modernisering concurrentiebeding

15 maart 2024

Law Talk is weer terug in 2024! Na een paar drukke maanden, waarin we helaas geen ruimte konden vinden om een nieuwe Law Talk op te nemen, zijn we weer terug.

In deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Annemarie Busse en mr. Pascal Willems twee belangrijke ontwikkelingen op wetgevingsgebied.

Allereerst gaan zij in op het Eindrapport van de commissie OCTAS over de toekomst van het arbeidsongeschiktheidsstelsel. Welke 3 (stelsel)wijzigingen stellen zij voor, en wat zijn de voor en nadelen daarvan?

Daarnaast gaan Pascal en Annemarie in op het concept wetsvoorstel Modernisering Concurrentiebeding dat ter internetconsultatie is voorgelegd. Welke veranderingen gaat dit wetsvoorstel, als het er komt, brengen? En welke kansen en risico’s brengt dit mee voor werkgevers en werknemers?

Luister ook eens onze andere Law Talk podcasts op Spotify, Apple Podcast of Springcast. U kunt ons daar ook volgen zodat u een signaal krijgt als de volgende Law Talk online staat.

Mocht u met interesse en plezier geluisterd hebben naar onze podcasts, dan zouden we het leuk vinden als u ons aanbeveelt bij uw collega’s en relaties. En heeft u tips of aanbevelingen na het luisteren van onze podcasts? Laat het ons gerust weten via info@wvo-advocaten.nl.

Gepubliceerd op LinkedIn, 15 maart 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtVera Voogt-PrijnZiekte en verzuim
12 juli 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEStel: jouw werknemer is ziek. Moet je per se een bedrijfsarts inschakelen of mag je ook een arboarts inschakelen? In…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
11 juli 2024

Onze eerste WVO-er met WVO strandlaken is weer terug van vakantie πŸ˜ŽπŸŒžπŸ– !

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEVier weken geleden vroegen wij jullie hoe ver WVO Advocaten deze zomer zou komen. Op welk (onbewoond) eiland jullie je…