Skip to main content

Dilemma Vrijdag 😎

18 oktober 2024

𝐒𝐭𝐞𝐥 𝐣𝐞 𝐠𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐚𝐚𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧 𝐀 𝐝𝐞 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞: 𝐢𝐧 𝐝𝐢𝐞𝐧𝐬𝐭 𝐚𝐥𝐬 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐳𝐚𝐚𝐦𝐡𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐢𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧 𝐚𝐥𝐬 𝐳𝐞𝐥𝐟𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐢𝐠𝐞. 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧 𝐀 𝐛𝐞𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐭 𝐩𝐞𝐫 𝐞-𝐦𝐚𝐢𝐥 𝐝𝐚𝐭 𝐡𝐢𝐣 𝐚𝐥𝐬 𝐳𝐞𝐥𝐟𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐰𝐢𝐥 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧, 𝐬𝐭𝐮𝐮𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐯𝐨𝐥𝐠𝐞𝐧𝐬 𝐦𝐚𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐬 𝐞𝐞𝐧 𝐟𝐚𝐜𝐭𝐮𝐮𝐫 𝐦𝐞𝐭 𝐁𝐓𝐖 𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐠 𝐳𝐢𝐜𝐡𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐯𝐚𝐧𝐠𝐞𝐧. 𝐄𝐞𝐧 𝐨𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢ë𝐥𝐞 𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐨𝐩𝐝𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐭 𝐞𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫 𝐧𝐨𝐨𝐢𝐭 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐝. 𝐈𝐬 𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐭𝐨𝐜𝐡 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐨𝐧𝐭𝐬𝐭𝐚𝐚𝐧?

Hoewel het wel verstandig is om afspraken goed op papier te zetten, ontstaat er niet ineens een arbeidsovereenkomst als je dit niet doet.

De rechtbank Midden-Nederland oordeelde bijvoorbeeld eerder over zo’n situatie dat in zo’n geval gekeken moet worden naar de partijbedoelingen en naar de manier waarop feitelijk uitvoering wordt gegeven aan de overeenkomst.

In deze zaak oordeelde de rechtbank dat er geen sprake was van een arbeidsovereenkomst. Van belang was dat de arbeid niet persoonlijk verricht hoefde te worden, maandelijks een factuur gestuurd werd en er vrijheid was om eigen dagen en tijden te bepalen.

Maar let op! Als de feitelijke uitvoering net anders was geweest, was er misschien toch een arbeidsovereenkomst ontstaan en dat kan leiden tot hoge claims van zowel de werknemer als de Belastingdienst.

𝐖𝐞𝐛𝐢𝐧𝐚𝐫 𝟐𝟑 𝐨𝐤𝐭𝐨𝐛𝐞𝐫

Weet jij al wanneer er sprake is van (schijn)zelfstandigheid, wat de gevolgen zijn en hoe je hier op kan anticiperen? WVO Advocaten geeft op 23 oktober (kosteloos) een verhelderend webinar over dit onderwerp. Schrijf je snel in:

https://www.wvo-advocaten.nl/wvo-webinar-schijn-zelfstandigheid-de-stand-van-zaken-woensdag-23-oktober-2024/

Gepubliceerd op LinkedIn, 18 oktober 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
22 mei 2025

Arbeid & Verzuim: 100 praktijksituaties en onmisbare tips

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVE𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐡𝐚𝐧𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐦𝐢𝐬𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐬 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐨𝐟 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐚𝐥 𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫𝐡𝐞𝐢𝐝𝐬𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭? Wij hebben onze tips die elke vrijdag (dilemma vrijdag van…
AlgemeenArbeidsrechtNatascha SchenkZiekte en verzuim
30 juni 2025

Werknemer geen recht op een WIA-uitkering dus werkgever geen recht op compensatie transitievergoeding? Waar je als werkgever op moet letten als de WIA-uitkering geweigerd wordt.

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWIA-uitkering van jouw zieke werknemer geweigerd? Wees dan als werkgever alert. Dit kan namelijk betekenen dat jij geen recht hebt…
AlgemeenArbeidsrechtDilemma VrijdagRechtspraakSamantha KranenburgToonaangevend in Arbeid en Verzuim
27 juni 2025

Dilemma Vrijdag 😎: Je ontslaat een werknemer op staande voet vanwege fraude. Alles klopt juridisch, het ontslag houdt stand. Kan je dan toch worden veroordeeld tot betaling van een transitievergoeding?

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEJe ontslaat een werknemer op staande voet vanwege fraude. Alles klopt juridisch, het ontslag houdt stand. Kan je dan toch…