Skip to main content

Bij een vaststellingsovereenkomst heeft een werknemer twee weken bedenktijd, maar wanneer start de bedenktijd?

4 juni 2024

De wet is er vrij duidelijk in: direct na het bereiken van 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯𝘴𝘵𝘦𝘮𝘮𝘪𝘯𝘨. Toch gaat dit in de praktijk nog geregeld fout. Wanneer is er nou sprake van overeenstemming?

De Rechtbank Rotterdam was hier recent glashelder over: vanaf het moment dat (de gemachtigde van) de werknemer schriftelijk akkoord geeft op de inhoud van de vaststellingsovereenkomst. De datum waarop de uiteindelijke handtekening is gezet, doet er niet toe.

Opvallend is dat de rechtbank hier uitgaat van een schriftelijk akkoord. Klopt dat wel? Volgens mij niet. De wet stelt namelijk geen eisen aan hoe het akkoord tot stand is gekomen. Hoe bewijs je dan die mondelinge afspraak? Bijvoorbeeld door op te nemen in de vaststellingsovereenkomst op welke datum partijen overeenstemming hebben bereikt.

Wie schrijft, die blijft. Soms is de oplossing zo simpel!

Gepubliceerd op LinkedIn, 4 juni 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
22 mei 2025

Arbeid & Verzuim: 100 praktijksituaties en onmisbare tips

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVE𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐡𝐚𝐧𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐦𝐢𝐬𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐬 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐨𝐟 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐚𝐥 𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫𝐡𝐞𝐢𝐝𝐬𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭? Wij hebben onze tips die elke vrijdag (dilemma vrijdag van…
AlgemeenArbeidsrechtDilemma VrijdagRechtspraakSamantha Kranenburg
11 juli 2025

Dilemma Vrijdag 😎: Ontslag om bedrijfseconomische redenen en herplaatsingsplicht

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVE𝐉𝐞 𝐛𝐢𝐞𝐝𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐨𝐧𝐛𝐞𝐩𝐚𝐚𝐥𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐚𝐚𝐧. 𝐀𝐜𝐡𝐭 𝐦𝐚𝐚𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫 𝐰𝐢𝐥 𝐣𝐞 𝐫𝐞𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐞𝐫𝐞𝐧. 𝐃𝐞 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐭. 𝐔𝐖𝐕-𝐯𝐞𝐫𝐠𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐞𝐫𝐞𝐠𝐞𝐥𝐝, 𝐨𝐧𝐭𝐬𝐥𝐚𝐠𝐛𝐫𝐢𝐞𝐟…
AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrechtNatascha SchenkZiekte en verzuim
9 juli 2025

Law Talk 121 : Vergeet de post niet tijdens de vakantie!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe zomerperiode is voor veel organisaties een moment van rust. Maar ook tijdens de vakantie draaien juridische termijnen en verplichtingen…