Skip to main content

WVO-pakket – eindejaarsaanbieding

8 december 2023

Werk je bij een bedrijf of organisatie met tenminste 50 werknemers? Dan is jouw organisatie vanaf 17 december 2023 wettelijk verplicht om een klokkenluidersregeling te hebben!
Dit staat in de Wet Bescherming Klokkenluiders.
In een klokkenluidersregeling staat beschreven hoe binnen jouw bedrijf om wordt gegaan met meldingen van (maatschappelijke) misstanden, als onderdeel van de verplichting voor werkgevers om te zorgen voor een veilig werkklimaat. Er zijn gratis klokkenluidersregelingen beschikbaar maar die zijn vrij standaard en niet altijd even makkelijk leesbaar.Een goede klokkenluidersregeling beschrijft niet alleen hoe een misstand moet worden gemeld en welke bescherming een klokkenluider heeft maar besteed ook aandacht aan het voorkomen van misstanden. Een klokkenluidersregeling kan dan ook niet los gezien worden van een goed PSA-beleid (psychosociale arbeidsbelasting) waarin ook aandacht is voor ongewenst gedrag en arbeidsconflicten.

Het voorkomen van misstanden, ongewenst gedrag en arbeidsconflicten in een organisatie, is natuurlijk het aller beste. Door het creëren van een gezonde bedrijfscultuur en het maken van heldere afspraken binnen een organisatie over hoe wordt omgegaan met misstanden en (arbeids)conflicten wordt bijgedragen aan een veilige werkcultuur en wordt de kans op (arbeids)conflicten verminderd. Daarnaast heeft het een positief effect op ziekteverzuim en draagt het ook nog eens bij aan de werksfeer.

Een klokkenluidersregeling kan dan ook niet los gezien worden van andere afspraken in de organisatie die zorgen voor een veilig werkklimaat. Wij snappen dat het een hele klus is om deze documenten zo op te stellen dat ze begrijpelijk zijn en ook nog eens in lijn met de andere regelingen binnen jouw onderneming. En dan hebben we het nog niet over de vraag hoe je deze regeling het beste kan implementeren in jouw organisatie. Wat is de rol van de OR bijvoorbeeld?

Wij nemen deze zorg uit handen met ons WVO-pakket (Werken in een Veilige Omgeving). Voor ondernemers die dit pakket vóór 31 december 2023 aanschaffen geldt dat zij gebruik kunnen maken van de eindejaarsaanbieding. Dit pakket kost dan geen € 2.000,00 ex. btw, maar € 1.250,00 (excl. btw). Aanmelden voor het pakket kan via info@wvo-advocaten.nl / 055-50 666 50.
In het pakket is het volgende inbegrepen:

– protocol ongewenst gedrag, arbeidsconflicten en melding misstanden
– voldoet aan de wet bescherming klokkenluiders en de arbeidsomstandighedenwet
– een duidelijk stappenplan hoe om te gaan met een melding van een misstand, ongewenst gedrag of arbeidsconflicten
– beschrijving van de rol van de vertrouwenspersoon
– 1 uur kosteloos ondersteuning en advies over de implementatie van deze regeling binnen de organisatie.

Meer weten over de klokkenluidersregeling? Lees er dan alles over in ons artikel hierover op de website ()

Gepubliceerd op LinkedIn, 4 december 2023

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
21 juni 2024

Dilemma Vrijdag 😎⚽

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEEigen doelpunt mag of per direct ontslag? GOAL!! Alleen wel een eigen goal. Dat is niet handig. Dit EK hebben…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
20 juni 2024

De zzp’er is volledig ingebed in de organisatie, maar toch is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe plannen om schijnzelfstandigheid tegen te gaan stapelen zich inmiddels op. Wat de afgelopen jaren in ieder geval duidelijk is…