Skip to main content

Werkgever zegt arbeidsovereenkomst op tegen 1 april. Is de laatste werkdag dan 31 maart of 1 april?

14 maart 2024

Tegen 1 april, per 1 april, met ingang van 1 april, op 1 april.. Wil iemand dit rijtje met gebruikelijke zinsneden bij opzeggingen nog aanvullen? Maar wat wordt er bedoeld? In de rechtspraak blijkt dit een discussiepunt.

Zo ook recent in een zaak waarbij de proeftijd van 1 maand op 4 september 2023 was ingegaan en de werkgever op 27 september de arbeidsovereenkomst in de proeftijd had opgezegd in de mooie Engelse bewoordingen “effective as of” 4 oktober. De werknemer meent dat de arbeidsovereenkomst tegen 3 oktober opgezegd had moeten worden en de opzegging dus buiten de proeftijd is gedaan.

De kantonrechter vertaalt de Engelse passage naar “opzegging π™©π™šπ™œπ™šπ™£ 4 oktober” en dat is te laat want er had uiterlijk tegen 3 oktober opgezegd moeten worden. Toch kwam de werkgever hier goed weg, want uit de bedoeling was duidelijk dat de arbeidsovereenkomst in de proeftijd had moeten eindigen. Dus einde arbeidsovereenkomst.

Tegen, per, op.. het blijft lastig, maar zo simpel op te lossen. Benoem altijd concreet wat de laatste dag van het dienstverband is, dan kan er ook geen discussie ontstaan.

Gepubliceerd op LinkedIn, 14 maart 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtPascal WillemsSociale zekerheid
16 april 2024

Law Talk 95: Special met Natascha Schenk: over jobcarving en de verplichting om een passende functie te creΓ«ren

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk gaan mr. Pascal Willems en "special guest" mr. Natascha Schenk in op de vraag…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
12 april 2024

Dilemma vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEW𝐞𝐫𝐀𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐰𝐞𝐫𝐀𝐭 𝐨𝐩 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐜𝐑𝐨𝐨π₯ 𝐦𝐞𝐭 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐞 𝐀𝐒𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧. π„πžπ§ 𝐀𝐒𝐧𝐝 𝐬𝐭𝐞𝐩𝐭 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐑𝐚𝐚𝐫 𝐚𝐚𝐧 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐀𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 π₯𝐞𝐭𝐬𝐞π₯ 𝐑𝐞𝐞𝐟𝐭. π‡πšπ…