Skip to main content

Wel of niet verwijtbaar handelen: “niet nakomen van re-integratieverplichtingen wegens geestelijke problemen”

8 februari 2024

Het blijft lastig: werknemers die door geestelijke problemen zijn uitgevallen. Hoe streng mag je zijn wanneer de bedrijfsarts aangeeft dat er mogelijkheden zijn om te werken, maar de werknemer keer op keer de re-integratieverplichtingen schendt onder het mom van geestelijke problemen.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelde begin dit jaar over een vergelijkbare zaak. De werknemer was ziek en had geestelijke problemen. Hoewel de bedrijfsarts oordeelde dat er mogelijkheden waren om werkzaamheden te hervatten, schond de werknemer keer op keer de re-integratieverplichtingen. Zelfs na een waarschuwing en een loonstop verandert er niets. De werkgever vraagt daarom om de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

De kantonrechter oordeelt dat het aannemelijk is dat de werknemer zich door de klachten niet altijd bewust was van het schenden van zijn re-integratieverplichtingen en dat zijn handelen daarom wel verwijtbaar, maar niet ernstig verwijtbaar is. Conclusie: dienstverband eindigt, maar wel betaling van een transitievergoeding.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBZWB:2024:18

Gepubliceerd op LinkedIn, 8 februari 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…