Voorstel aanpassing WOR: flexwerkers eerder toegang tot medezeggenschap

Flexwerkers, zoals bijvoorbeeld werknemers met een tijdelijk contract of uitzendkrachten, ervaren soms belemmeringen om zitting te nemen in de ondernemingsraad (OR) en zijn vaak minder bij de medezeggenschap in de organisatie waar zij werken betrokken. Minister Koolmees van SZW wil hierin verandering brengen en heeft daarom op 30 juni 2020 aan de Tweede Kamer laten weten dat hij een aantal wetswijzigingen wil voorstellen om de toegang tot medezeggenschap te verbeteren.

Zo vormt bijvoorbeeld de huidige wettelijke kiestermijn een drempel: de termijn voor actief OR-kiesrecht is namelijk 6 maanden dienstverband en de termijn voor passief OR-kiesrecht 12 maanden. Overigens kan de OR zelf kortere of langere termijnen afspreken in zijn reglement, maar dit wordt in de praktijk niet vaak gedaan. In navolging van de SER en de Commissie Bevordering Medezeggenschap (CBM) wil de minister de termijn voor actief en passief kiesrecht daarom op drie maanden stellen.

Ook neemt de minister het voorstel van de CBM over om de termijn waarna uitzendkrachten medezeggenschapsrechten krijgen, te verkorten. De WOR bepaalt nu nog dat uitzendkrachten (pas) medezeggenschapsrechten opbouwen bij de inlener, wanneer zij daar 24 maanden gewerkt hebben. De minister wil deze termijn verkorten naar 15 maanden. Dit betekent dat een uitzendkracht na (15 + 3 =) 18 maanden/78 weken (maximale duur uitzendbeding) actief en passief kiesrecht gaat verwerven op grond van dit wetsvoorstel. Mocht echter het uitzendbeding in de toekomst worden teruggebracht van 78 naar bijvoorbeeld 26 weken, dan zal ook de WOR hierin mogelijk volgen.

Ook zal in de wetswijzigingen worden meegenomen dat OR-zaken straks ook digitaal geregeld en georganiseerd mogen worden, in plaats van de verplichte schriftelijke vaststelling of fysieke aanwezigheid, die nu nog in verschillende WOR-artikelen staat.

Gepubliceerd op LinkedIn, 14 juli 2020

Nieuws & Kennis

Pascal WillemsWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2023!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
29 november 2022

Disfunctioneren; erkennen of ontkennen?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDisfunctioneren kan grofweg verdeeld worden in twee categorie├źn; i) niet geschikt zijn voor de uitoefening van de werkzaamheden/taken, en/of ii)…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
24 november 2022

Bedenk goed wat je met je tankpas doet!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWij zien het vaak de laatste tijd, werknemers die op oneigenlijke wijze gebruik maken van de tankpas voor hun leaseauto.…