Skip to main content

Vaststellingsovereenkomst gekregen? Laat deze dan eerst goed controleren!

26 november 2021

Een arbeidsovereenkomst kan met wederzijds goedvinden worden beƫindigd. Dit gebeurt vaak door het sluiten van een vaststellingsovereenkomst (VSO), die door de werkgever en werknemer wordt ondertekend. Dit lijkt eenvoudig geregeld, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Het gaat immers om een ontslag.

Vaak heeft de werknemer over deze vaststellingsovereenkomst veel juridische vragen. Ook bestaan er bij de werknemer vaak onduidelijkheden. Worden de rechten wel voldoende veiliggesteld (zoals recht op een WW-uitkering)? Is het voorstel van de werkgever redelijk? Bevat de overeenkomst alle gebruikelijke onderdelen?

WVO Advocaten heeft een snelle en voordelige manier ontwikkeld om de aangeboden vaststellingsovereenkomst juridisch te laten beoordelen: de VSO Checker. Hoe werkt deze VSO Checker?

De VSO Checker werkt heel simpel. Klik op deze ‘link’ [https://www.wvo-advocaten.nl/vso-checker/] en vul het digitale formulier in. U kunt de vaststellingsovereenkomst uploaden eventueel met een recente salarisstrook en uw arbeidsovereenkomst(en). Na ontvangst van uw gegevens neemt een van onze advocaten uiterlijk de volgende werkdag al telefonisch contact met u op. Wij bespreken met u wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten zijn. Zodra u ons daadwerkelijk opdracht geeft om de vaststellingsovereenkomst te checken, gaan wij direct voor u aan de slag. Het invullen en versturen van dit formulier is dus geheel vrijblijvend en het verplicht u nog tot niets.

In veel gevallen is de werkgever bereid om de juridische kosten van de werknemer te vergoeden. Vaak staat in de vaststellingsovereenkomst al een bedrag genoemd. Is dat het geval, dan is het uitgangspunt van onze advocaten dat wij deze check voor dit bedrag uitvoeren. De check brengt dus geen extra kosten voor u mee.

Mocht uw werkgever geen vergoeding voor de juridische kosten hebben aangeboden, dan kunnen wij uw vaststellingsovereenkomst controleren tegen een scherp tarief.

Gepubliceerd op LinkedIn: 26 november 2021.

Nieuws & Kennis

Pascal WillemsWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2023!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenPascal WillemsPatricia Weijmans
23 maart 2023

Law Talk 67: Aansprakelijkheid wegens Long Covid en waarom arbodienstverleners rekening moeten houden met de Wet Certificering Uitzendbureau’s

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans het bericht op nos.nl over de…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
16 maart 2023

Mijn werknemer is ziek, hoeveel loon moet ik betalen?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWij krijgen geregeld vragen over het loon dat moet worden betaald tijdens arbeidsongeschiktheid. Welk loon tijdens arbeidsongeschiktheid moet worden doorbetaald,…