Skip to main content

Tot eind 2021 zal de lage WW-premie niet worden herzien bij overwerk

28 oktober 2020

Dit schreef Minister Koolmees onder andere in de kamerbrief die hij gisteren aan de Tweede Kamer stuurde. Sinds 1 januari jl. betalen werkgevers, als gevolg van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), een lage WW-premie voor vaste contracten en een hoge WW-premie voor flexibele contracten. Op grond van de WAB is in het Besluit Wfsv ook geregeld dat werkgevers met terugwerkende kracht de hoge WW-premie moeten afdragen voor vaste werknemers (met een arbeidsduur van minder dan 35 uur per week) die in een kalenderjaar meer dan 30% hebben overgewerkt.

De herzieningssituatie zoals hiervoor beschreven kan onbedoelde effecten hebben in sectoren waar door het coronavirus veel extra overwerk nodig is (zoals de zorg), aldus Minister Koolmees. Om deze onbedoelde effecten weg te nemen, was de zogenaamde 30% herzieningssituatie in 2020 al opgeschort. In de kamerbrief van gisteren schrijft Minister Koolmees dat de herzieningssituatie tevens in 2021 zal worden opgeschort. Ook in 2021 zal de werkgever dus de lage WW-premie die hij betaald heeft voor een werknemer niet hoeven te herzien indien de werknemer over 2021 meer dan 30% heeft overgewerkt. Deze aanpassing zal zo spoedig mogelijk worden uitgewerkt.

Gepubliceerd op LinkedIn: 28 oktober 2020

 

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…