Wat doet u

met persoonsgegevens ?

Privacyrecht

Privacy is hot. Sinds in 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht werd,  zijn veel organisatie hiermee aan de slag gegaan. Daarbij gaat het om vragen als: welke persoonsgegevens mag je delen of vastleggen?

Het is nieuw terrein waar nog heel veel te ontdekken en te verbeteren valt. Onze ervaring is namelijk dat vrijwel elke organisatie nog stappen te nemen heeft als het gaat om de verwerking van persoonsgegevens. Dat is niet vrijblijvend, want privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voert een streng beleid en kan zeer hoge boetes uitdelen.

Bewust omgaan met het verwerken van persoonsgegevens is dus noodzaak. En dat doen we graag samen met u. Onze insteek: het recht praktisch toepasbaar houden. Dus kijken we waar er ruimte zit in de interpretatie van de regels. Zo blijft het soepel toepasbaar in de praktijk en werkt het niet beperkend voor uw organisatie.

We denken graag met u mee en adviseren u waar nodig. Of we stellen sluitende documenten voor u op. En als het echt nodig is staan we u bij in juridische procedures, of het nu bij de rechter is of bij de AP.

Zullen we er samen eens induiken?

Onze specialisten op dit gebied

Leon Toonen

Advocaat

Privacy recht publicaties

AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrechtPrivacy recht
4 juni 2021

Thuiswerken monitoren: mag dat zomaar?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEAl ruim een jaar wordt er volop thuisgewerkt. Begrijpelijk is dat een werkgever wel graag inzicht heeft in het werk…
AlgemeenArbeidsrechtPrivacy rechtWouter Dieks
30 april 2021

Gemeente is de klos, Autoriteit Persoonsgegevens deelt megaboete uit

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEGisteren is bekend geworden dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een boete van € 600.000,00 heeft uitgedeeld aan de gemeente Enschede.…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenPrivacy recht
9 april 2021

Ontbinding zonder vergoeding vanwege neuzen in personeelsdossiers

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet Hof Amsterdam oordeelde recent over de HR-medewerker van KLM die personeelsdossiers raadpleegde om haar partner in diens ontslagzaak te…