Wat doet u

met persoonsgegevens ?

Privacyrecht

Privacy is hot. Sinds in 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht werd,  zijn veel organisatie hiermee aan de slag gegaan. Daarbij gaat het om vragen als: welke persoonsgegevens mag je delen of vastleggen?

Het is nieuw terrein waar nog heel veel te ontdekken en te verbeteren valt. Onze ervaring is namelijk dat vrijwel elke organisatie nog stappen te nemen heeft als het gaat om de verwerking van persoonsgegevens. Dat is niet vrijblijvend, want privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voert een streng beleid en kan zeer hoge boetes uitdelen.

Bewust omgaan met het verwerken van persoonsgegevens is dus noodzaak. En dat doen we graag samen met u. Onze insteek: het recht praktisch toepasbaar houden. Dus kijken we waar er ruimte zit in de interpretatie van de regels. Zo blijft het soepel toepasbaar in de praktijk en werkt het niet beperkend voor uw organisatie.

We denken graag met u mee en adviseren u waar nodig. Of we stellen sluitende documenten voor u op. En als het echt nodig is staan we u bij in juridische procedures, of het nu bij de rechter is of bij de AP.

Zullen we er samen eens induiken?

Onze specialisten op dit gebied

Leon Toonen

Advocaat

Privacy recht publicaties

AlgemeenLeon ToonenPrivacy recht
3 juni 2022

Kopie identiteitsbewijs vragen naar aanleiding van een inzageverzoek AVG? Pas op voor een (hoge) boete!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEOp grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft een betrokkene onder andere het recht op inzage in diens persoonsgegevens…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenPrivacy recht
2 maart 2022

Ik wil dat mijn gegevens gewist worden! Hoe ver reikt het recht om gegevens te laten verwijderen? Kan een tuchtrechtelijk veroordeelde arts afdwingen dat zoekresultaten worden verwijderd?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVERecent oordeelde de Hoge Raad over de kwestie waarin een tuchtrechtelijk veroordeelde arts (plastisch chirurg) had gevorderd dat Google een…
AlgemeenArbeidsrechtPatricia WeijmansPrivacy recht
19 november 2021

Speekseltest door werkgever toegestaan!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWij kwamen een beschikking tegen van de kantonrechter te Eindhoven van 20 juli 2021 waarin de kantonrechter geoordeeld heeft dat…