Skip to main content

Het ambtenarenrecht betreft een

specialistisch rechtsgebied

Ambtenarenrecht

Het ambtenarenrecht betreft een specialistisch rechtsgebied. De rechtspositie van ambtenaren verschilt immers behoorlijk ten opzichte van de rechtspositie van ‘normale’ werknemers. Ook is sprake van een totaal andere rechtsgang. Dit geldt bijvoorbeeld voor politiemensen, militairen, rechters, officieren van justitie en (politieke) ambtsdragers.

Per 1 januari 2020 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (WNRA) ingevoerd. Vanaf die datum valt een grote groep ambtenaren onder het arbeidsrecht. Echter, ook voor deze groep ambtenaren geldt dat hun positie toch anders kan zijn, dan die van de ‘normale’ werknemer.

Laat je in deze zaken dan altijd bijstaan door een specialist. De advocaten van WVO Advocaten zijn deskundig in het behandelen van ambtenarenzaken. Vanwege dit specialisme worden wij regelmatig ingeschakeld door ambtenaren, (politie)vakbonden en overheidswerkgevers.

Onze specialisten op dit gebied

Rogier Kingma

Advocaat

Ambtenarenrecht publicaties

AlgemeenArbeidsrechtRogier KingmaZiekte en verzuim
21 maart 2024

Slapende dienstverbanden, het uitgangspunt en de uitzondering van de Xella-beslissing. De Hoge Raad komt met een verduidelijking van de in de Xella-beslissing genoemde uitzondering.

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUitgangspunt na Xella Zoals bekend is door de Hoge Raad in de Xella-beslissing (ECLI:NL:HR:2019:1734) als uitgangspunt bepaald dat een werkgever,…
AlgemeenArbeidsrechtRogier KingmaZiekte en verzuim
7 maart 2024

Rapport Commissie Octas: drie varianten voor de toekomst

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel (Octas) heeft op 29 februari 2024 aan het kabinet advies uitgebracht over een stelsel voor…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…

We adviseren u bij het voorkomen of oplossen van juridische problemen.