Skip to main content

Nieuw: Law Talk Podcast

8 november 2021

Met gepaste trots presenteren wij vanaf vandaag onze eigen wekelijkse podcast:

Law Talk
In Law Talk bespreken wij het meest interessante juridische nieuws van de afgelopen week op het gebied van het arbeidsrecht en arbeidsongeschiktheid.
Op praktische wijze zullen onze gespecialiseerde advocaten onder andere nieuwe wetgeving, aansprekende uitspraken of andere juridische nieuwtjes van commentaar voorzien.

Wanneer verschijnt Law Talk?
Law Talk zal elke maandag om 12:00 uur op Spotify en Apple Podcast verschijnen. Om Law Talk meteen te beluisteren hoeft u alleen maar te klikken op onderstaande logo’s van Spotify of Apple Podcast.

Law Talk 7: Actuele jurisprudentie met betrekking tot arbeidsongeschiktheid
In de afgelopen tijd hebben we al 6 korte Law Talks voor u opgenomen. Omdat we hebben gemerkt dat we veel te vertellen hebben, hebben we er voor gekozen om vanaf Law Talk 7, die vandaag ook meteen verschijnt, een uitgebreidere Law Talk op te nemen zodat we nog meer nieuws met u kunnen delen.

Zo bespreken Annemarie Busse en Janna van der Kamp in Law Talk 7, in totaal 3 uitspraken over:

  • ontslag wegens frequent ziekteverzuim (Rechtbank Den Haag, 3 september 2021, ECLI:NL:RBDHA:2021:9772);
  • ontslag op staande voet wegens weigering om te re-integreren (Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 12 oktober 2021, ECLI:NL:GHARL:2021:9621), en;
  • de terugbetaling van een WIA voorschot door een eigenrisicodrager voor de WGA (Rechtbank Limburg, 6 oktober 2021, ECLI:NL:RBLIM:2021:7549).
Wat vindt u van Law Talk?
Wij hebben de eerste afleveringen van Law Talk met veel plezier gemaakt en zijn benieuwd naar wat u van Law Talk vindt.
Laat het ons vooral weten via info@wvo-advocaten.nl, ook als u leuke idee├źn voor uitspraken of onderwerpen heeft die we kunnen behandelen.

 

Gepubliceerd op LinkedIn, 8 november 2021.

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrechtPascal WillemsZiekte en verzuim
28 november 2023

Law Talk 90: Op vakantie tijdens ziekte kost geen vakantiedagen?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Annemarie Busse de uitspraak van de Hoge Raad…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
24 november 2023

If it walks like a duck, talks like a duck, it probably is a duck.

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe bezorgers van Deliveroo zijn geen zelfstandigen, maar werknemers. Check, dit was bekend, maar dit is niet het einde van…