Skip to main content

Nieuw: Law Talk Podcast

8 november 2021

Met gepaste trots presenteren wij vanaf vandaag onze eigen wekelijkse podcast:

Law Talk
In Law Talk bespreken wij het meest interessante juridische nieuws van de afgelopen week op het gebied van het arbeidsrecht en arbeidsongeschiktheid.
Op praktische wijze zullen onze gespecialiseerde advocaten onder andere nieuwe wetgeving, aansprekende uitspraken of andere juridische nieuwtjes van commentaar voorzien.

Wanneer verschijnt Law Talk?
Law Talk zal elke maandag om 12:00 uur op Spotify en Apple Podcast verschijnen. Om Law Talk meteen te beluisteren hoeft u alleen maar te klikken op onderstaande logo’s van Spotify of Apple Podcast.

Law Talk 7: Actuele jurisprudentie met betrekking tot arbeidsongeschiktheid
In de afgelopen tijd hebben we al 6 korte Law Talks voor u opgenomen. Omdat we hebben gemerkt dat we veel te vertellen hebben, hebben we er voor gekozen om vanaf Law Talk 7, die vandaag ook meteen verschijnt, een uitgebreidere Law Talk op te nemen zodat we nog meer nieuws met u kunnen delen.

Zo bespreken Annemarie Busse en Janna van der Kamp in Law Talk 7, in totaal 3 uitspraken over:

  • ontslag wegens frequent ziekteverzuim (Rechtbank Den Haag, 3 september 2021, ECLI:NL:RBDHA:2021:9772);
  • ontslag op staande voet wegens weigering om te re-integreren (Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 12 oktober 2021, ECLI:NL:GHARL:2021:9621), en;
  • de terugbetaling van een WIA voorschot door een eigenrisicodrager voor de WGA (Rechtbank Limburg, 6 oktober 2021, ECLI:NL:RBLIM:2021:7549).
Wat vindt u van Law Talk?
Wij hebben de eerste afleveringen van Law Talk met veel plezier gemaakt en zijn benieuwd naar wat u van Law Talk vindt.
Laat het ons vooral weten via info@wvo-advocaten.nl, ook als u leuke ideeën voor uitspraken of onderwerpen heeft die we kunnen behandelen.

 

Gepubliceerd op LinkedIn, 8 november 2021.

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
17 mei 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEOntslag op staande voet: dezelfde dag ontslaan of een paar dagen later in het kader van onderzoek? Ontslag op staande…
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
16 mei 2024

Ontslag op staande voet: het belang van een goede opzeggingsbrief (mededeling van dringende reden)

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWil een ontslag op staande voet rechtsgeldig zijn moet voldaan worden aan enkele vereisen. Zo moet er sprake zijn van…