Skip to main content

Nieuw: Law Talk 10: Wijzigt de standplaats van een werknemer door thuiswerken tijdens corona?

29 november 2021

In deze Law Talk bespreken onze advocaten mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans weer een aantal interessante uitspraken. Allereerst komen zij nog even terug op het artikel in Trouw waarin een aantal prominente wetenschappers van de afdeling Arbeidsrecht van de Universiteit van Leiden concluderen dat werkgevers toch juridische mogelijkheden hebben om werknemers naar een vaccinatiebewijs of negatieve corona test te vragen. Hoe zit het eigenlijk met de privacy rechtelijke kant? Betekent het vragen naar een corona-bewijs wel dat er persoonsgegevens worden verwerkt?

Daarnaast bespreken zij de uitspraak van de kantonrechter Utrecht (ECLI:NL:RBMNE:2021:5142) waarin de vraag aan de orde was of een verhuizing van een werknemer tijdens de corona crisis en het thuiswerken vanuit de nieuwe woonplaats, tot een wijziging van de standplaats leidt en dus ook tot een wijziging van de bevoegde rechter. En in hoeverre is een medewerker die lijdt aan autisme verantwoordelijk om zelf hulp te zoeken om om te gaan met zijn stoornis?

Tot slot bespreken zij de uitspraak van de rechtbank Noord-Holland van 11 oktober 2021 (ECLI:NL:RBNHO:2021:8789) over de vraag of de sluiting van de Media Markt vestiging te Zaandam (ondergebracht in een eigen BV) moet worden gezien als een sluiting van een onderneming of slechts een onderdeel daarvan. Geldt in dat geval het opzegverbod tijdens ziekte?

Onze Law Talks podcasts zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en via onze Law Talk website.

Gepubliceerd op LinkedIn, 29 november 2021.

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
22 mei 2025

Arbeid & Verzuim: 100 praktijksituaties en onmisbare tips

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVE𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐡𝐚𝐧𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐦𝐢𝐬𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐬 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐨𝐟 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐚𝐥 𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫𝐡𝐞𝐢𝐝𝐬𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭? Wij hebben onze tips die elke vrijdag (dilemma vrijdag van…
AlgemeenArbeidsrechtNatascha SchenkZiekte en verzuim
30 juni 2025

Werknemer geen recht op een WIA-uitkering dus werkgever geen recht op compensatie transitievergoeding? Waar je als werkgever op moet letten als de WIA-uitkering geweigerd wordt.

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWIA-uitkering van jouw zieke werknemer geweigerd? Wees dan als werkgever alert. Dit kan namelijk betekenen dat jij geen recht hebt…
AlgemeenArbeidsrechtDilemma VrijdagRechtspraakSamantha KranenburgToonaangevend in Arbeid en Verzuim
27 juni 2025

Dilemma Vrijdag 😎: Je ontslaat een werknemer op staande voet vanwege fraude. Alles klopt juridisch, het ontslag houdt stand. Kan je dan toch worden veroordeeld tot betaling van een transitievergoeding?

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEJe ontslaat een werknemer op staande voet vanwege fraude. Alles klopt juridisch, het ontslag houdt stand. Kan je dan toch…