Skip to main content

Let op! Ontbreken van commerciële drive bij zzp’er kan leiden tot dienstverband!

29 februari 2024

In de politiek horen we al enige tijd geluiden dat schijnzelfstandigheid zoveel mogelijk moet worden aangepakt. Zo heeft het Wetsvoorstel Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelaties en Rechtsvermoeden tot doel schijnzelfstandigheid te voorkomen. In de rechtspraak zien we langzaamaan ook steeds meer signalen dat strenger wordt getoetst en zzp’ers steeds vaker toch worden aangemerkt als werknemers.

In dit kader oordeelde de rechtbank Amsterdam recent dat een corrector die al jaren als zelfstandige voor de Volkskrant werkte toch aangemerkt dient te worden als werknemer. Conform vaste rechtspraak keek de rechter bij de beoordeling niet alleen naar wat partijen op papier waren overeengekomen, maar ook hoe in de praktijk uitvoering werd gegeven aan de arbeidsovereenkomst.

Daarbij was bijvoorbeeld van belang dat de corrector het grootste deel van zijn inkomsten uit de werkzaamheden voor de Volkskrant haalde, gebonden was aan interne deadlines en als het ware een onderdeel van de organisatie was geworden.

Opvallend is dat rechtbank Amsterdam hier ook in meeneemt dat de corrector zich nauwelijks heeft opgesteld als “ondernemer”. Het feit dat de corrector genoegen nam met een inkomen dat voor het leeuwendeel afkomstig was van de Volkskrant wees volgens de rechtbank op het ontbreken van commerciële gedrevenheid die duidt op ondernemerschap.

Met dit standpunt kunnen we ook het criteria “commerciële drive’ toevoegen aan de vraag of er sprake is van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht. Hoe zit het bijvoorbeeld met de leerkracht die volledig werkzaam is op een school of de huisarts die als zelfstandige feitelijk voor binnen dezelfde praktijk werkt?

Het gebied wordt in ieder geval steeds grijzer. Bereid je daarom nu alvast voor. Hoe zit het bijvoorbeeld met loon als de zzp’er achteraf toch in dienst blijkt te zijn? Hoe ga je om met vakantiedagen? Maak daar nu alvast afspraken over met elkaar!

Gepubliceerd op LinkedIn, 29 februari 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtPascal WillemsSociale zekerheid
16 april 2024

Law Talk 95: Special met Natascha Schenk: over jobcarving en de verplichting om een passende functie te creëren

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk gaan mr. Pascal Willems en "special guest" mr. Natascha Schenk in op de vraag…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
12 april 2024

Dilemma vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEW𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭 𝐨𝐩 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥 𝐦𝐞𝐭 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐞 𝐤𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧. 𝐄𝐞𝐧 𝐤𝐢𝐧𝐝 𝐬𝐭𝐞𝐩𝐭 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐡𝐚𝐚𝐫 𝐚𝐚𝐧 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐥𝐞𝐭𝐬𝐞𝐥 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭. 𝐇𝐚𝐝…