Skip to main content

Law Talk 96: Wijzigingen arbowet en verwarring door TikTok filmpje

25 april 2024

In deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Annemarie Busse allereerst de wijzigingen in de arbowet die opgenomen zijn in het concept wetsvoorstel verzamelwet SZW 2025 dat ter internetconsultatie ligt. Deze wijzigingen hebben betrekking op het creëren van een wettelijke grondslag voor het verwerken van gezondheidsgegevens in geval van een arbeidsongeval en de plicht voor de Arbeidsinspectie om een melding door een kerndeskundige van een onveilige werksituatie te onderzoeken. Zie ook de bijdrage van Pascal op Linkedin.

Daarnaast bespreken zij de uitspraak van de rechtbank Rotterdam van 4 april 2024 waarin een ontslag op staande voet centraal stond van een zieke werknemer die werd verweten dat zij zonder toestemming op vakantie was gegaan naar Curaçao. De werkgever was daar achter gekomen door een TikTok filmpje dat zij gepost had. Maar schijnt bedriegt.

Luister ook eens onze andere Law Talk podcasts op Spotify, Apple Podcast of Springcast. U kunt ons daar ook volgen zodat u een signaal krijgt als de volgende Law Talk online staat.

Mocht u met interesse en plezier geluisterd hebben naar onze podcasts, dan zouden we het leuk vinden als u ons aanbeveelt bij uw collega’s en relaties. En heeft u tips of aanbevelingen na het luisteren van onze podcasts? Laat het ons gerust weten via info@wvo-advocaten.nl.

Gepubliceerd op LinkedIn, 25 april 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
17 mei 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEOntslag op staande voet: dezelfde dag ontslaan of een paar dagen later in het kader van onderzoek? Ontslag op staande…
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
16 mei 2024

Ontslag op staande voet: het belang van een goede opzeggingsbrief (mededeling van dringende reden)

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWil een ontslag op staande voet rechtsgeldig zijn moet voldaan worden aan enkele vereisen. Zo moet er sprake zijn van…