Law Talk 58: Terugvorderen WIA vanwege verkoop op Marktplaats en ontslag wegens misbruik van tankpas

20 december 2022

In deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Annemarie Busse twee interessante uitspraken. Allereerst bespreken zij de uitspraak van de Rechtbank Rotterdam, 21 oktober 2022, (ECLI:NL:RBROT:2022:9452) waarin het ging over een medewerker die op staande voet werd ontslagen omdat zijn echtgenote de zakelijke tankpas had gebruikt om de (zieke) medewerker zelf naar het werk te kunnen brengen. Hield dit ontslag op staande voet stand?

Daarnaast bespreken zij de uitspraak van de Rechtbank Noord-Nederland van 11 november 2022 (ECLI:NL:RBNNE:2022:4172) over het terugvorderen van een WGA uitkering door het UWV omdat een uitkeringsgerechtigde niet had verteld dat zij structureel kleding verkocht op marktplaats. Het UWV vorderde de WGA uitkering over een periode van 2 jaar terug. Hield dat besluit stand?

Luister ook eens onze andere Law Talk podcasts op Spotify, Apple Podcast of Springcast. U kunt ons daar ook volgen zodat u een signaal krijgt als de volgende Law Talk online staat.

Mocht u met interesse en plezier geluisterd hebben naar onze podcasts, dan zouden we het leuk vinden als u ons aanbeveelt bij uw collega’s en relaties. En heeft u tips of aanbevelingen na het luisteren van onze podcasts? Laat het ons gerust weten via info@wvo-advocaten.nl.

Gepubliceerd op LinkedIn, 20 december 2022

Nieuws & Kennis

Pascal WillemsWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2023!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenVerbintenissenrecht
2 februari 2023

Afspraak is afspraak

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWe leven in een 'bijzondere' tijd. Officieel leven we nu in het Holoceen, maar dat is natuurlijk niet wat we…
AlgemeenPascal WillemsPatricia Weijmans
31 januari 2023

Law Talk 61: SPECIAL: Welke rol heeft een 2e-spoorcoach?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk, dat een vervolg is op Law Talk 60, ontvangen mr. Pascal Willems en mr.…