Skip to main content

Law Talk 58: Terugvorderen WIA vanwege verkoop op Marktplaats en ontslag wegens misbruik van tankpas

20 december 2022

In deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Annemarie Busse twee interessante uitspraken. Allereerst bespreken zij de uitspraak van de Rechtbank Rotterdam, 21 oktober 2022, (ECLI:NL:RBROT:2022:9452) waarin het ging over een medewerker die op staande voet werd ontslagen omdat zijn echtgenote de zakelijke tankpas had gebruikt om de (zieke) medewerker zelf naar het werk te kunnen brengen. Hield dit ontslag op staande voet stand?

Daarnaast bespreken zij de uitspraak van de Rechtbank Noord-Nederland van 11 november 2022 (ECLI:NL:RBNNE:2022:4172) over het terugvorderen van een WGA uitkering door het UWV omdat een uitkeringsgerechtigde niet had verteld dat zij structureel kleding verkocht op marktplaats. Het UWV vorderde de WGA uitkering over een periode van 2 jaar terug. Hield dat besluit stand?

Luister ook eens onze andere Law Talk podcasts op Spotify, Apple Podcast of Springcast. U kunt ons daar ook volgen zodat u een signaal krijgt als de volgende Law Talk online staat.

Mocht u met interesse en plezier geluisterd hebben naar onze podcasts, dan zouden we het leuk vinden als u ons aanbeveelt bij uw collega’s en relaties. En heeft u tips of aanbevelingen na het luisteren van onze podcasts? Laat het ons gerust weten via info@wvo-advocaten.nl.

Gepubliceerd op LinkedIn, 20 december 2022

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…