Skip to main content

Is de werkgever aansprakelijk wanneer de werknemer valt doordat het rommelig is op de werkvloer?

23 januari 2024

De rechtbank Den Haag oordeelde recent dat de werkgever niet aansprakelijk was voor de val van de werknemer doordat het rommelig was op de werkvloer. Hier was volgens de rechter sprake van een huis-, tuin- en keukenongeval.

In deze zaak viel de werknemer doordat zij naar een bureaustoel greep die volgens haar “overal en nergens stonden”. De rechter oordeelt dat hier geen sprake was van een gevaarlijke situatie, waardoor de werkgever geen maatregelen ter bescherming moest nemen.

Maar pas op! Een rommelige werkplek kan wel degelijk tot aansprakelijkheid van de werkgever leiden. Denk bijvoorbeeld aan dozen die over de vloer verspreid liggen of voorraad die achter de kassa op de grond is gelegd. Dan zou het oordeel zomaar anders kunnen uitvallen.

Enige tijd geleden is een werkgever nog met succes aansprakelijk gesteld, omdat de werkgever had nagelaten een deurstop achter de deur te plaatsen. Was dit echt een risico waar je iets mee moest? De rechter vond in ieder geval van wel. Aansprakelijkheid zit in een klein hoekje, wees je daarom bewust van de risico’s binnen jouw bedrijf.

Gepubliceerd op LinkedIn, 23 januari 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…