Skip to main content

Is de werkgever aansprakelijk wanneer de werknemer valt doordat het rommelig is op de werkvloer?

23 januari 2024

De rechtbank Den Haag oordeelde recent dat de werkgever niet aansprakelijk was voor de val van de werknemer doordat het rommelig was op de werkvloer. Hier was volgens de rechter sprake van een huis-, tuin- en keukenongeval.

In deze zaak viel de werknemer doordat zij naar een bureaustoel greep die volgens haar “overal en nergens stonden”. De rechter oordeelt dat hier geen sprake was van een gevaarlijke situatie, waardoor de werkgever geen maatregelen ter bescherming moest nemen.

Maar pas op! Een rommelige werkplek kan wel degelijk tot aansprakelijkheid van de werkgever leiden. Denk bijvoorbeeld aan dozen die over de vloer verspreid liggen of voorraad die achter de kassa op de grond is gelegd. Dan zou het oordeel zomaar anders kunnen uitvallen.

Enige tijd geleden is een werkgever nog met succes aansprakelijk gesteld, omdat de werkgever had nagelaten een deurstop achter de deur te plaatsen. Was dit echt een risico waar je iets mee moest? De rechter vond in ieder geval van wel. Aansprakelijkheid zit in een klein hoekje, wees je daarom bewust van de risico’s binnen jouw bedrijf.

Gepubliceerd op LinkedIn, 23 januari 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
21 juni 2024

Dilemma Vrijdag 😎⚽

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEEigen doelpunt mag of per direct ontslag? GOAL!! Alleen wel een eigen goal. Dat is niet handig. Dit EK hebben…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
20 juni 2024

De zzp’er is volledig ingebed in de organisatie, maar toch is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe plannen om schijnzelfstandigheid tegen te gaan stapelen zich inmiddels op. Wat de afgelopen jaren in ieder geval duidelijk is…