Skip to main content

Inhoud regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) nu bekend: aanvraag vanaf 6 april 2020!

31 maart 2020

Inhoud regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) nu bekend: aanvraag vanaf 6 april 2020!

Zojuist heeft minister Koolmees van SZW tijdens een persconferentie de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de NOW-regeling verder toegelicht. Ook is nu de integrale tekst van de regeling bekend.

In de NOW-regeling (artikel 8) staat bijvoorbeeld dat de aanvraag bij het NOW-loket van het UWV vanaf 14 april 2020 of eerder mogelijk is. De minister gaf echter tijdens zijn persconferentie aan dat dit al vanaf 6 april 2020 zal zijn.

Ook is nu meer bekend over de voorwaarden waar een werkgever aan moet voldoen als er subsidie wordt verleend. Deze verplichtingen zijn onder andere in artikel 13 van de NOW-regeling verwoord. Nieuw is bijvoorbeeld dat de werkgever verplicht is om de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging, of bij het ontbreken daarvan, de werknemers te informeren over de subsidieverlening.

Gepubliceerd op LinkedIn, 31 maart 2020

Nieuws & Kennis

Pascal WillemsWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2023!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenPascal WillemsPatricia Weijmans
23 maart 2023

Law Talk 67: Aansprakelijkheid wegens Long Covid en waarom arbodienstverleners rekening moeten houden met de Wet Certificering Uitzendbureau’s

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans het bericht op nos.nl over de…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
16 maart 2023

Mijn werknemer is ziek, hoeveel loon moet ik betalen?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWij krijgen geregeld vragen over het loon dat moet worden betaald tijdens arbeidsongeschiktheid. Welk loon tijdens arbeidsongeschiktheid moet worden doorbetaald,…