Inhoud regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) nu bekend: aanvraag vanaf 6 april 2020!

Inhoud regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) nu bekend: aanvraag vanaf 6 april 2020!

Zojuist heeft minister Koolmees van SZW tijdens een persconferentie de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de NOW-regeling verder toegelicht. Ook is nu de integrale tekst van de regeling bekend.

In de NOW-regeling (artikel 8) staat bijvoorbeeld dat de aanvraag bij het NOW-loket van het UWV vanaf 14 april 2020 of eerder mogelijk is. De minister gaf echter tijdens zijn persconferentie aan dat dit al vanaf 6 april 2020 zal zijn.

Ook is nu meer bekend over de voorwaarden waar een werkgever aan moet voldoen als er subsidie wordt verleend. Deze verplichtingen zijn onder andere in artikel 13 van de NOW-regeling verwoord. Nieuw is bijvoorbeeld dat de werkgever verplicht is om de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging, of bij het ontbreken daarvan, de werknemers te informeren over de subsidieverlening.

Gepubliceerd op LinkedIn, 31 maart 2020

Nieuws & Kennis

Workshops en opleidingen
6 oktober 2021

Save the date!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFNiUyMG9rdG9iZXIlMjAyMDIyJTNDJTJGaDMlM0UlMEE=JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWVO Event - oktober 2022  
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
11 augustus 2022

Likkende beweging naar collega’s tijdens bedrijfsuitje; grapje of grensoverschrijdend?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEGrensoverschrijdend gedrag is en blijft een actueel onderwerp in onze maatschappij en zo ook in het arbeidsrecht. Na de incidenten…
AlgemeenAnnemarie BussePascal Willems
9 augustus 2022

Law Talk 42: Billijke vergoeding na loonsanctie

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Annemarie Busse de uitspraak van de Rechtbank Gelderland…