Inhoud regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) nu bekend: aanvraag vanaf 6 april 2020!

Inhoud regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) nu bekend: aanvraag vanaf 6 april 2020!

Zojuist heeft minister Koolmees van SZW tijdens een persconferentie de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de NOW-regeling verder toegelicht. Ook is nu de integrale tekst van de regeling bekend.

In de NOW-regeling (artikel 8) staat bijvoorbeeld dat de aanvraag bij het NOW-loket van het UWV vanaf 14 april 2020 of eerder mogelijk is. De minister gaf echter tijdens zijn persconferentie aan dat dit al vanaf 6 april 2020 zal zijn.

Ook is nu meer bekend over de voorwaarden waar een werkgever aan moet voldoen als er subsidie wordt verleend. Deze verplichtingen zijn onder andere in artikel 13 van de NOW-regeling verwoord. Nieuw is bijvoorbeeld dat de werkgever verplicht is om de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging, of bij het ontbreken daarvan, de werknemers te informeren over de subsidieverlening.

Gepubliceerd op LinkedIn, 31 maart 2020

Nieuws & Kennis

Pascal WillemsWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2023!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
29 november 2022

Disfunctioneren; erkennen of ontkennen?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDisfunctioneren kan grofweg verdeeld worden in twee categorie├źn; i) niet geschikt zijn voor de uitoefening van de werkzaamheden/taken, en/of ii)…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
24 november 2022

Bedenk goed wat je met je tankpas doet!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWij zien het vaak de laatste tijd, werknemers die op oneigenlijke wijze gebruik maken van de tankpas voor hun leaseauto.…