Skip to main content

If it walks like a duck, talks like a duck, it probably is a duck.

24 november 2023

De bezorgers van Deliveroo zijn geen zelfstandigen, maar werknemers. Check, dit was bekend, maar dit is niet het einde van het verhaal.

De vraag is namelijk of deze werknemers dan ook onder de CAO Beroepsgoederenvervoer en het pensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de weg vallen. Is dit zo? De Hoge Raad heeft geoordeeld: ja! Dan is de bedrijfsnaam natuurlijk ook niet heel handig als je wil beweren dat je geen goederen bezorgt. Dus wederom een juridische en financiële tegenvaller voor Deliveroo.

Zo zie je maar weer dat het inhuren van zelfstandigen die eigenlijk niet zelfstandig zijn, veel meer gevolgen heeft dan je in eerste instantie zou denken.

Zeg nou eens eerlijk: kan jij van de zelfstandigen die in jouw onderneming werken echt zeggen dat ze iets anders doen dan de werknemers?
If it walks like a duck..

Gepubliceerd op LinkedIn, 24 november 2023

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
21 juni 2024

Dilemma Vrijdag 😎⚽

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEEigen doelpunt mag of per direct ontslag? GOAL!! Alleen wel een eigen goal. Dat is niet handig. Dit EK hebben…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
20 juni 2024

De zzp’er is volledig ingebed in de organisatie, maar toch is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe plannen om schijnzelfstandigheid tegen te gaan stapelen zich inmiddels op. Wat de afgelopen jaren in ieder geval duidelijk is…