Skip to main content

If it walks like a duck, talks like a duck, it probably is a duck.

24 november 2023

De bezorgers van Deliveroo zijn geen zelfstandigen, maar werknemers. Check, dit was bekend, maar dit is niet het einde van het verhaal.

De vraag is namelijk of deze werknemers dan ook onder de CAO Beroepsgoederenvervoer en het pensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de weg vallen. Is dit zo? De Hoge Raad heeft geoordeeld: ja! Dan is de bedrijfsnaam natuurlijk ook niet heel handig als je wil beweren dat je geen goederen bezorgt. Dus wederom een juridische en financiƫle tegenvaller voor Deliveroo.

Zo zie je maar weer dat het inhuren van zelfstandigen die eigenlijk niet zelfstandig zijn, veel meer gevolgen heeft dan je in eerste instantie zou denken.

Zeg nou eens eerlijk: kan jij van de zelfstandigen die in jouw onderneming werken echt zeggen dat ze iets anders doen dan de werknemers?
If it walks like a duck..

Gepubliceerd op LinkedIn, 24 november 2023

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…