Skip to main content

Eerst vaccineren, dan pas uit eten?

5 februari 2021

Als de restaurants straks weer opengaan, dan willen we natuurlijk graag weer lekker uit eten met z’n allen. Maar wat als de restauranteigenaar u de toegang tot het restaurant ontzegt omdat u de Covid-19 vaccinatie (nog) niet heeft gehad? De Commissie Ethiek en recht van de Gezondheidsraad heeft hier op 4 februari 2021 een advies over gepubliceerd. Hierin staat dat het private partijen, zoals bijvoorbeeld de restauranteigenaar, onder voorwaarden is toegestaan om een vaccinatiebewijs als voorwaarde te stellen voor toegang tot diensten of voorzieningen. Dit mag echter niet zomaar. Hoe dan ook geldt dat het vragen van een vaccinatiebewijs niet in strijd mag zijn met de geldende wet- en regelgeving. Zo mag deze maatregel bijvoorbeeld niet discriminerend zijn. Ook moet de inzet van een vaccinatiebewijs noodzakelijk en proportioneel zijn.

Ten behoeve van deze afweging heeft de commissie een afwegingskader gemaakt. Vaccinatiebewijzen moeten effectief en noodzakelijk zijn voor het bereiken van het beoogde doel, maar ook proportioneel en de minst ingrijpende maatregel. Als minder ingrijpende maatregel kan bijvoorbeeld aan een sneltest worden gedacht. Private partijen moeten de potentiƫle schadelijke gevolgen minimaliseren. Vaccinatiebewijzen mogen niet leiden tot ongerechtvaardigde uitsluiting en/of discriminatie en private partijen moeten zich houden aan de privacyregels en de inzet van vaccinatiebewijzen periodiek evalueren.

Partijen die een vaccinatiebewijs overwegen zullen dit al met al heel goed moeten afwegen, maar onmogelijk is het niet.

Gepubliceerd op LinkedIn op 5 februari 2021

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…