Skip to main content

Dilemma vrijdag: Werknemer A stuurt naar de werkgever een e-mail waarin hij klaagt over werknemer B. Ben je verplicht om werknemer B inzage te geven in de e-mail?

29 maart 2024

In eerste instantie zou je zeggen van niet, want werknemer A moet immers vrij kunnen klagen en heeft ook recht op zijn privacy. Maar toch zijn er omstandigheden waarin werknemer B wel degelijk inzage kan eisen.

Zo oordeelde de rechtbank Amsterdam recent dat een werkneemster rechtmatig belang had bij het inzien van zo’n e-mail, omdat zij op basis van deze e-mail toch geen hogere functie kreeg. Wel mocht de e-mail anoniem gemaakt worden door delen “zwart te lakken”. Maar de werkgever moest vervolgens wel een samenvatting geven van de zwart gelakte delen.

Heeft werknemer B dan in alle gevallen recht op inzage? Welnee! Als werkgever moet je ook het belang van de klager in acht nemen. Het blijft daarom een belangenafweging en soms kan een gedeeltelijke inzage in dat geval de oplossing zijn.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2024:1219

Gepubliceerd op LinkedIn, 29 maart 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtVera Voogt-PrijnZiekte en verzuim
12 juli 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEStel: jouw werknemer is ziek. Moet je per se een bedrijfsarts inschakelen of mag je ook een arboarts inschakelen? In…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
11 juli 2024

Onze eerste WVO-er met WVO strandlaken is weer terug van vakantie 😎🌞🏖 !

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEVier weken geleden vroegen wij jullie hoe ver WVO Advocaten deze zomer zou komen. Op welk (onbewoond) eiland jullie je…