Skip to main content

Dilemma Vrijdag 😎

14 juni 2024

𝐒𝐭𝐞𝐥: 𝐣𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐫𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞𝐛𝐞𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧𝐠𝐞𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫𝐬. 𝐌𝐞𝐭 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 1 𝐞𝐧 2 𝐦𝐚𝐚𝐤 𝐣𝐞 𝐚𝐟𝐬𝐩𝐫𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐳𝐨𝐝𝐚𝐭 𝐳𝐞 𝐭𝐨𝐜𝐡 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐀 𝐤𝐮𝐧𝐧𝐞𝐧. 𝐃𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐥𝐝𝐭 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 3 𝐳𝐢𝐜𝐡 𝐨𝐦 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐛𝐞𝐝𝐫𝐢𝐣𝐟 𝐀 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐧. 𝐁𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐩𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭 𝐚𝐟𝐬𝐩𝐫𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 3?

Recent stonden wij een werknemer bij waarin de werkgever verweer voerde dat er een grens was bereikt en deze werknemer dus niet naar de concurrent mocht. De kantonrechter was duidelijk: de werkgever had geen enkele verplichting om een gelijke afspraak te maken met deze werknemer. MAAR dat twee medewerkers eerder wel mochten gaan, wordt wel meegewogen in de belangenafweging.

De belangenafweging viel uit in het voordeel van de werknemer en het concurrentiebeding werd geschorst. Uiteraard speelden er meer factoren mee bij deze beoordeling, maar toch goed om te beseffen dat een uitzondering maken voor een medewerker gevolgen kan hebben bij een volgend verzoek om naar de concurrent te vertrekken.

Zoals ook weer bleek in deze zaak: elk detail kan meespelen in de belangenafweging, ook goede bedoelingen uit het verleden. Een mooie winst voor deze werknemer 💪!

Gepubliceerd op LinkedIn, 14 juni 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtVera Voogt-PrijnZiekte en verzuim
12 juli 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEStel: jouw werknemer is ziek. Moet je per se een bedrijfsarts inschakelen of mag je ook een arboarts inschakelen? In…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
11 juli 2024

Onze eerste WVO-er met WVO strandlaken is weer terug van vakantie 😎🌞🏖 !

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEVier weken geleden vroegen wij jullie hoe ver WVO Advocaten deze zomer zou komen. Op welk (onbewoond) eiland jullie je…