Skip to main content

Dilemma Vrijdag 😎

26 april 2024

De leidinggevende verlengt het contract van een werknemer, maar was niet bevoegd om dit besluit te nemen. Kan de werknemer dan toch aanspraak maken op verlenging van zijn arbeidsovereenkomst?

De Rechtbank Midden-Nederland beantwoordde deze vraag deze maand met “ja” (https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBMNE:2024:2353). Van belang is dat het voor de werknemer namelijk niet kenbaar was dat de leidinggevende geen bevoegdheid had om een beslissing te nemen over de verlenging van de arbeidsovereenkomst. De werknemer mocht er dus gerechtvaardigd op vertrouwen dat de arbeidsovereenkomst daadwerkelijk was verlengd.

𝐓𝐢𝐩 🤓

Vooral in organisaties waarin meerdere lagen managers/leidinggevenden zijn, is het verstandig duidelijkheid te scheppen in het personeelsbeleid. Het opnemen van bijvoorbeeld het volgende zinnetje kan al een wereld van verschil maken: “besluiten over het aangaan of verlengen van een arbeidsovereenkomst zijn expliciet voorbehouden aan de algemeen directeur”.

Gepubliceerd op LinkedIn, 26 april 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
17 mei 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEOntslag op staande voet: dezelfde dag ontslaan of een paar dagen later in het kader van onderzoek? Ontslag op staande…
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
16 mei 2024

Ontslag op staande voet: het belang van een goede opzeggingsbrief (mededeling van dringende reden)

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWil een ontslag op staande voet rechtsgeldig zijn moet voldaan worden aan enkele vereisen. Zo moet er sprake zijn van…