Skip to main content

De probleemanalyse van de OCTAS; ons stelsel is te complex

26 oktober 2023

Ons huidige arbeidsongeschiktheidsstelsel is ingewikkeld en bevat vele knelpunten. De Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel (OCTAS) heeft daarom de opdracht gekregen om een probleemanalyse op te stellen en daarna oplossingen aan te dragen om de structurele problemen in het arbeidsongeschiktheidsstelsel aan te pakken en op te lossen. Een behoorlijke klus.

Op 9 oktober 2023 is het tussenrapport met een probleemanalyse van de OCTAS gepresenteerd. Het grootste knelpunt? Ons stelsel is te complex. Alles is zo precies geregeld dat de systematiek een doolhof is geworden. De huidige regelingen zijn moeilijk te begrijpen en mensen zijn bang voor de gevolgen die een werkhervatting kan hebben op hun inkomen. Ook voor werkgevers is het systeem te complex. Conclusie; het systeem moet vereenvoudigd worden. Maar wat merkte de OCTAS verder op? We vatten dit hieronder kort samen.

De OCTAS merkt op dat het stelsel over het algemeen goed werkt voor mensen met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Zieke werknemers re-integreren vaak in aangepast werk bij hun werkgever. Mensen met een arbeidsbeperking zonder werk, vinden echter moeilijk een nieuwe baan.

Ook stapelen knelpunten zoals onvoldoende ondersteuning, geen werk en geen of een relatief lage uitkering zich op bij de meest kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt met de laagste inkomens zoals flexwerkers, werklozen en vroeggehandicapten.

Er is onvoldoende afstemming tussen instanties en partijen die allemaal verantwoordelijk zijn voor een deel van de uitvoering van het stelsel. Zo is er, zoals bekend, een grote wachtrij voor sociaal-medische beoordelingen.

Het arbeidsongeschiktheidsstelsel komt ook onvoldoende uit de verf. Financiële prikkels kunnen juist ook averechts werken en een ‘verlammend effect’ hebben. Zieke mensen zonder arbeidsovereenkomst krijgen nauwelijks ondersteuning waardoor ze tussen wal en schip raken.

Vroeggehandicapten worden momenteel op 18-jarige leeftijd beoordeeld op hun arbeidsvermogen. De OCTAS vindt dit moment vroeg gelet op de ontwikkelingen die nog mogelijk zijn.

De OCTAS heeft geconstateerd dat er meer knelpunten zijn dan verwacht. Naar verwachting zal de OCTAS begin 2024 aanbevelingen doen aan de regering over de toekomst van het arbeidsongeschiktheidsstelsel. We houden de ontwikkelingen natuurlijk in de gaten en houden u op de hoogte hiervan!

Gepubliceerd op LinkedIn, 26 oktober 2023

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtPascal WillemsSociale zekerheid
16 april 2024

Law Talk 95: Special met Natascha Schenk: over jobcarving en de verplichting om een passende functie te creëren

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk gaan mr. Pascal Willems en "special guest" mr. Natascha Schenk in op de vraag…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
12 april 2024

Dilemma vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEW𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭 𝐨𝐩 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥 𝐦𝐞𝐭 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐞 𝐤𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧. 𝐄𝐞𝐧 𝐤𝐢𝐧𝐝 𝐬𝐭𝐞𝐩𝐭 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐡𝐚𝐚𝐫 𝐚𝐚𝐧 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐥𝐞𝐭𝐬𝐞𝐥 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭. 𝐇𝐚𝐝…