Skip to main content

Bij een vaststellingsovereenkomst heeft een werknemer twee weken bedenktijd, maar wanneer start de bedenktijd?

4 juni 2024

De wet is er vrij duidelijk in: direct na het bereiken van 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯𝘴𝘵𝘦𝘮𝘮𝘪𝘯𝘨. Toch gaat dit in de praktijk nog geregeld fout. Wanneer is er nou sprake van overeenstemming?

De Rechtbank Rotterdam was hier recent glashelder over: vanaf het moment dat (de gemachtigde van) de werknemer schriftelijk akkoord geeft op de inhoud van de vaststellingsovereenkomst. De datum waarop de uiteindelijke handtekening is gezet, doet er niet toe.

Opvallend is dat de rechtbank hier uitgaat van een schriftelijk akkoord. Klopt dat wel? Volgens mij niet. De wet stelt namelijk geen eisen aan hoe het akkoord tot stand is gekomen. Hoe bewijs je dan die mondelinge afspraak? Bijvoorbeeld door op te nemen in de vaststellingsovereenkomst op welke datum partijen overeenstemming hebben bereikt.

Wie schrijft, die blijft. Soms is de oplossing zo simpel!

Gepubliceerd op LinkedIn, 4 juni 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
21 juni 2024

Dilemma Vrijdag 😎⚽

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEEigen doelpunt mag of per direct ontslag? GOAL!! Alleen wel een eigen goal. Dat is niet handig. Dit EK hebben…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
20 juni 2024

De zzp’er is volledig ingebed in de organisatie, maar toch is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe plannen om schijnzelfstandigheid tegen te gaan stapelen zich inmiddels op. Wat de afgelopen jaren in ieder geval duidelijk is…