Skip to main content

Bij een vaststellingsovereenkomst heeft een werknemer twee weken bedenktijd, maar wanneer start de bedenktijd?

4 juni 2024

De wet is er vrij duidelijk in: direct na het bereiken van 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯𝘴𝘵𝘦𝘮𝘮𝘪𝘯𝘨. Toch gaat dit in de praktijk nog geregeld fout. Wanneer is er nou sprake van overeenstemming?

De Rechtbank Rotterdam was hier recent glashelder over: vanaf het moment dat (de gemachtigde van) de werknemer schriftelijk akkoord geeft op de inhoud van de vaststellingsovereenkomst. De datum waarop de uiteindelijke handtekening is gezet, doet er niet toe.

Opvallend is dat de rechtbank hier uitgaat van een schriftelijk akkoord. Klopt dat wel? Volgens mij niet. De wet stelt namelijk geen eisen aan hoe het akkoord tot stand is gekomen. Hoe bewijs je dan die mondelinge afspraak? Bijvoorbeeld door op te nemen in de vaststellingsovereenkomst op welke datum partijen overeenstemming hebben bereikt.

Wie schrijft, die blijft. Soms is de oplossing zo simpel!

Gepubliceerd op LinkedIn, 4 juni 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
28 augustus 2024

Event 8 mei 2025: 20-jarig jubileum WVO Advocaten!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze website s.v.p. in de gaten voor nadere informatie.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
17 januari 2025

𝐃𝐢𝐥𝐞𝐦𝐦𝐚 𝐕𝐫𝐢𝐣𝐝𝐚𝐠 😎 ⛱️ ☀️

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVE𝐁𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐚𝐥𝐬 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐩𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐯𝐚𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞𝐠𝐞𝐥𝐝 𝐣𝐚𝐚𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐬 𝐭𝐞 𝐛𝐞𝐭𝐚𝐥𝐞𝐧 𝐨𝐟 𝐦𝐚𝐠 𝐝𝐢𝐭 𝐨𝐨𝐤 𝐦𝐚𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐬? Onlangs las ik een bericht…
AlgemeenArbeidsrechtMehtap Melo-KocyigitZiekte en verzuim
17 januari 2025

Te laat geklaagd, is recht verspeeld

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoe lang kan een werkneemster wachten voordat zij klaagt over te weinig loon? In een recente uitspraak van de rechtbank…