Skip to main content

Vandaag is het feest bij WVO Advocaten!

15 juni 2023

Onze Office Manager Heidi is vandaag jarig en is 50 jaar geworden. Die mijlpaal moet natuurlijk samen worden gevierd!

Maar zo’n feestje loopt weleens uit de hand. Wanneer kan een werkgever aansprakelijk worden gesteld voor schade die is veroorzaakt door een werknemer tijdens een feestje? Of wanneer is een werkgever aansprakelijk voor de schade die een werknemer zelf oploopt tijdens zo’n feestje?

Als werkgever moet je kort gezegd zorgen voor een veilige werkomgeving en arbeidsplaats. Als een werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt, dan is de werkgever in beginsel aansprakelijk, tenzij hij voldoende maatregelen heeft getroffen als redelijkerwijs nodig is om schade te voorkomen. Maar tijdens een bedrijfsfeestje oefent een werknemer zijn werkzaamheden toch niet uit? Helemaal niet als het bedrijfsfeestje niet op kantoor is, maar op een externe locatie. Fout!

Het begrip arbeidsplaats wordt ruim uitgelegd. De externe locatie waar het feestje plaatsvindt, kan hier dus ook onder vallen.

Als de georganiseerde activiteiten (zoals het feestje) zijn aan te merken als door de werknemer te verrichten werkzaamheden, dan kan de werkgever aansprakelijk zijn voor ongevallen en schade tijdens die activiteiten. Tussen de activiteiten en de te verrichten werkzaamheden moet daarom een voldoende nauw verband bestaan. Ook dit wordt ruim toegepast, waarbij alle omstandigheden worden betrokken.

Organiseer je als werkgever een bedrijfsuitje waarbij een werknemer met het zonnige weer iets te diep in het glaasje kijkt en vervolgens bij vertrek de drempel over het hoofd ziet en schade oploopt, dan kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Wilt u weten hoe u deze aansprakelijkheid zoveel mogelijk kunt beperken en welke maatregelen u daarvoor kunt treffen? Neem gerust contact met ons op, zodat uw bedrijfsfeestje alsnog een knalfuif kan worden.

Gepubliceerd op LinkedIn, 15 juni 2023

Nieuws & Kennis

Workshops en opleidingen
15 juni 2023

Inschrijving: WVO Event 5 oktober 2023

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEWVO Event 2023: Actualiteiten arbeidsrecht, ziekte en verzuim & sociale zekerheid Net zoals de afgelopen jaren, organiseren wij ook dit…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
28 september 2023

Geen wettelijk recht op thuiswerken, moeten we nu massaal naar kantoor?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe Eerste Kamer heeft dinsdag 26 september jl. het initiatiefwetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’ verworpen. Als het wetsvoorstel was…
AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrechtPatricia WeijmansSociale zekerheid
26 september 2023

Law Talk 84: Gebeurt er nog iets in Den Haag?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Patricia Weijmans en mr. Annemarie Busse twee verschillende onderwerpen. Als eerste komt…