Skip to main content

Vandaag is het feest bij WVO Advocaten!

15 juni 2023

Onze Office Manager Heidi is vandaag jarig en is 50 jaar geworden. Die mijlpaal moet natuurlijk samen worden gevierd!

Maar zo’n feestje loopt weleens uit de hand. Wanneer kan een werkgever aansprakelijk worden gesteld voor schade die is veroorzaakt door een werknemer tijdens een feestje? Of wanneer is een werkgever aansprakelijk voor de schade die een werknemer zelf oploopt tijdens zo’n feestje?

Als werkgever moet je kort gezegd zorgen voor een veilige werkomgeving en arbeidsplaats. Als een werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt, dan is de werkgever in beginsel aansprakelijk, tenzij hij voldoende maatregelen heeft getroffen als redelijkerwijs nodig is om schade te voorkomen. Maar tijdens een bedrijfsfeestje oefent een werknemer zijn werkzaamheden toch niet uit? Helemaal niet als het bedrijfsfeestje niet op kantoor is, maar op een externe locatie. Fout!

Het begrip arbeidsplaats wordt ruim uitgelegd. De externe locatie waar het feestje plaatsvindt, kan hier dus ook onder vallen.

Als de georganiseerde activiteiten (zoals het feestje) zijn aan te merken als door de werknemer te verrichten werkzaamheden, dan kan de werkgever aansprakelijk zijn voor ongevallen en schade tijdens die activiteiten. Tussen de activiteiten en de te verrichten werkzaamheden moet daarom een voldoende nauw verband bestaan. Ook dit wordt ruim toegepast, waarbij alle omstandigheden worden betrokken.

Organiseer je als werkgever een bedrijfsuitje waarbij een werknemer met het zonnige weer iets te diep in het glaasje kijkt en vervolgens bij vertrek de drempel over het hoofd ziet en schade oploopt, dan kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Wilt u weten hoe u deze aansprakelijkheid zoveel mogelijk kunt beperken en welke maatregelen u daarvoor kunt treffen? Neem gerust contact met ons op, zodat uw bedrijfsfeestje alsnog een knalfuif kan worden.

Gepubliceerd op LinkedIn, 15 juni 2023

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
29 februari 2024

Let op! Ontbreken van commerciële drive bij zzp’er kan leiden tot dienstverband!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn de politiek horen we al enige tijd geluiden dat schijnzelfstandigheid zoveel mogelijk moet worden aangepakt. Zo heeft het Wetsvoorstel…
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…