Skip to main content

Af en toe de andere kant

houdt je scherp

Annemarie Busse

Vanaf het moment dat ik als advocaat begon, werk ik met veel plezier in het arbeidsrecht. De ene keer moet ik snel schakelen, om in korte tijd een regeling te treffen. De andere keer schrijf ik een advies of sta ik met een cliënt voor de rechter om ons standpunt met juridische argumenten te onderbouwen. Deze afwisseling verveelt nooit.

Naast het arbeidsrecht focus ik mij op het medezeggenschapsrecht. Dit betekent dat ik veel met bestuurders en ondernemingsraden om tafel zit. Heel divers en uitdagend, want regelmatig moet ik andere skills inzetten. Met juridische kennis alleen red je het niet, wil je tot een oplossing komen waar ondernemer én ondernemingsraad achter staan. Je moet zaken in een breder perspectief kunnen plaatsen. Belangen zien er door de bril van de bestuurder soms anders uit dan door de bril van de ondernemingsraad. Het speelveld tussen deze twee is interessant. Wij staan vooral ondernemers bij. Werkgevers dus. Maar af en toe een werknemer vertegenwoordigen houdt je wel scherp.

Hobby’s? Ik sta elke zaterdag langs het voetbalveld bij mijn twee zoontjes en dat vind ik zeker geen straf. Ik kom graag kijken. Dit betekent wel lekker vroeg op. En dan fanatiek toejuichen en samen met de andere ouders gezellig bijkletsen. Met drie jonge kinderen staan eigen hobby’s even op een wat lager pitje.

Annemarie Busse heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Arbeidsrecht;
– Medezeggenschapsrecht;
– Collectief ontslagrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Arbeidsomstandigheden & Verzuim

Mijn publicaties

AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrechtPascal Willems
11 juni 2024

Law Talk 99: Niet reageren op verzoek om vast contract = vast contract

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Annemarie Busse allereerst de uitspraak van de rechtbank…
AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrechtPascal WillemsSociale zekerheidZiekte en verzuim
7 mei 2024

Law Talk 97: Informele dinertjes en gedane toezeggingen

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Annemarie Busse en mr. Pascal Willems twee uitspraken waarin gedane toezeggingen centraal…
AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrechtPascal WillemsSociale zekerheidZiekte en verzuim
25 april 2024

Law Talk 96: Wijzigingen arbowet en verwarring door TikTok filmpje

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Annemarie Busse allereerst de wijzigingen in de arbowet…