Skip to main content

Nieuw: Law Talk 10: Wijzigt de standplaats van een werknemer door thuiswerken tijdens corona?

29 november 2021

In deze Law Talk bespreken onze advocaten mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans weer een aantal interessante uitspraken. Allereerst komen zij nog even terug op het artikel in Trouw waarin een aantal prominente wetenschappers van de afdeling Arbeidsrecht van de Universiteit van Leiden concluderen dat werkgevers toch juridische mogelijkheden hebben om werknemers naar een vaccinatiebewijs of negatieve corona test te vragen. Hoe zit het eigenlijk met de privacy rechtelijke kant? Betekent het vragen naar een corona-bewijs wel dat er persoonsgegevens worden verwerkt?

Daarnaast bespreken zij de uitspraak van de kantonrechter Utrecht (ECLI:NL:RBMNE:2021:5142) waarin de vraag aan de orde was of een verhuizing van een werknemer tijdens de corona crisis en het thuiswerken vanuit de nieuwe woonplaats, tot een wijziging van de standplaats leidt en dus ook tot een wijziging van de bevoegde rechter. En in hoeverre is een medewerker die lijdt aan autisme verantwoordelijk om zelf hulp te zoeken om om te gaan met zijn stoornis?

Tot slot bespreken zij de uitspraak van de rechtbank Noord-Holland van 11 oktober 2021 (ECLI:NL:RBNHO:2021:8789) over de vraag of de sluiting van de Media Markt vestiging te Zaandam (ondergebracht in een eigen BV) moet worden gezien als een sluiting van een onderneming of slechts een onderdeel daarvan. Geldt in dat geval het opzegverbod tijdens ziekte?

Onze Law Talks podcasts zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en via onze Law Talk website.

Gepubliceerd op LinkedIn, 29 november 2021.

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
29 maart 2024

Dilemma vrijdag: Werknemer A stuurt naar de werkgever een e-mail waarin hij klaagt over werknemer B. Ben je verplicht om werknemer B inzage te geven in de e-mail?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn eerste instantie zou je zeggen van niet, want werknemer A moet immers vrij kunnen klagen en heeft ook recht…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
28 maart 2024

Niet op tijd klagen; word je dan overgeslagen?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn het Nederlandse recht kennen we de klachtplicht. Artikel 6:89 BW bepaalt dat een schuldeiser geen beroep meer kan doen…