Skip to main content

Motiveren stopt concurreren

8 maart 2024

Maar een motivatie is toch helemaal niet verplicht in een contract voor onbepaalde tijd? Dat klopt, althans NOG niet. Als we de plannen van het kabinet mogen geloven, is dat slechts nog een kwestie van tijd.

Ook in de rechtspraak zien we steeds meer signalen dat een concurrentiebeding geen stand houdt omdat “onvoldoende is gebleken dat de werknemer op de hoogte is van belangrijke informatie of unieke werkprocessen”.

Recent werd zelfs geoordeeld dat een R&D Manager onvoldoende op de hoogte was van informatie en processen. Je zou zeggen dat een medewerker in deze functie toch behoorlijk wat weet van processen. Een gebrek aan onderbouwing wellicht? Het helpt toch als je vooraf al duidelijk maakt waarom een concurrentiebeding noodzakelijk is voor een specifieke functie.

Uitspraak: https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBLIM:2024:696

Oftewel: goed begonnen, is half gewonnen πŸ‘©β€πŸŽ“ motiveren stopt concurreren😁 Ben jij al voorbereid?

Gepubliceerd op LinkedIn, 8 maart 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtVera Voogt-PrijnZiekte en verzuim
12 juli 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEStel: jouw werknemer is ziek. Moet je per se een bedrijfsarts inschakelen of mag je ook een arboarts inschakelen? In…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
11 juli 2024

Onze eerste WVO-er met WVO strandlaken is weer terug van vakantie πŸ˜ŽπŸŒžπŸ– !

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEVier weken geleden vroegen wij jullie hoe ver WVO Advocaten deze zomer zou komen. Op welk (onbewoond) eiland jullie je…