Skip to main content

Law Talk 63: Werkgever volgt bedrijfsarts, geen loonsanctie!

21 februari 2023

In deze Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans een uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 16 januari 2023 in een zaak die door Patricia is behandeld en die veel aandacht heeft gekregen onder werkgevers, HR-medewerkers, arbo-professionals en advocaten.

In deze zaak bepleitte Patricia met succes dat een werkgever ten onrechte een loonsanctie had opgelegd gekregen nadat hij de adviezen van de bedrijfsarts had opgevolgd maar de verzekeringsarts achteraf een andersluidend oordeel had. De rechtbank oordeelde dat de vaste rechtspraak van de Centrale Raad van Beroep dat een werkgever zich niet kan verschuilen achter adviezen van de bedrijfsarts om onder een loonsanctie uit te komen, nuancering behoeft. Een uitspraak die door ruim 200.000 mensen op LinkedIn is bekeken en grote waarde heeft voor de (rechts)praktijk.

Zodra de uitspraak gepubliceerd is op rechtspraak.nl zal hier de vindplaats verschijnen.

Luister ook eens onze andere Law Talk podcasts op Spotify, Apple Podcast of Springcast. U kunt ons daar ook volgen zodat u een signaal krijgt als de volgende Law Talk online staat.

Mocht u met interesse en plezier geluisterd hebben naar onze podcasts, dan zouden we het leuk vinden als u ons aanbeveelt bij uw collega’s en relaties. En heeft u tips of aanbevelingen na het luisteren van onze podcasts? Laat het ons gerust weten via info@wvo-advocaten.nl.

Gepubliceerd op LinkedIn, 21 februari 2023

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtVera Voogt-PrijnZiekte en verzuim
12 juli 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEStel: jouw werknemer is ziek. Moet je per se een bedrijfsarts inschakelen of mag je ook een arboarts inschakelen? In…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
11 juli 2024

Onze eerste WVO-er met WVO strandlaken is weer terug van vakantie 😎🌞🏖 !

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEVier weken geleden vroegen wij jullie hoe ver WVO Advocaten deze zomer zou komen. Op welk (onbewoond) eiland jullie je…