Skip to main content

Dilemma Vrijdag 😎

24 mei 2024

Ontslag op staande voet: kun je nog verwachten dat je werknemer op werk verschijnt nadat je hem op brutale wijze thuis opzoekt?

Nee, althans niet zomaar. In dit geval had de werkgever in de ochtend de voordeur van het huis van de werknemer ingetrapt om daarna de slaapkamer van de werknemer te betreden. Om dan direct te spreken van werkweigering zonder dat de werknemer daarvoor een gegronde reden had en dus over te gaan tot ontslag op staande voet, is dan ook te kort door de bocht. Hoe moet je een dergelijke gebeurtenis dan wel oplossen?

Werkweigering komt bij menig werkgever helaas weleensΒ voor. Het kan zelfs in sommige situaties een dringende reden voor ontslag op staande voet opleveren. De kantonrechter Alkmaar oordeelde hier recent nog over. In die kwestie ging de werkgever over tot ontslag op staande voet, omdat de werknemer door niet op te komen dagen volgens de werknemer werk weigerde. Dat kon niet, aldus de kantonrechter. Het niet verschijnen was het gevolg van een actie van de werkgever een dag voor het gegeven ontslag. Het had op de weg van de werkgever gelegen om eerst in gesprek te gaan over het incident, de werknemer nadien weer op te roepen voor werk en zo nodig te waarschuwen dat werkweigering tot ontslag zou kunnen leiden. Deze stappen had de werkgever niet genomen.

Het voorgaande geeft maar weer eens aan dat ontslag op staande voet wegens werkweigering een gevoelig proces is waarbij je als werkgever zorgvuldige pogingen moet hebben gedaan om toch tot een werkbare situatie te komen. Ontslag op staande voet is immers een laatste redmiddel. Een onterecht gegeven ontslag op staande voet kan flink in de papieren lopen.

Gepubliceerd op LinkedIn, 24 mei 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
21 juni 2024

Dilemma Vrijdag 😎⚽

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEEigen doelpunt mag of per direct ontslag? GOAL!! Alleen wel een eigen goal. Dat is niet handig. Dit EK hebben…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
20 juni 2024

De zzp’er is volledig ingebed in de organisatie, maar toch is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe plannen om schijnzelfstandigheid tegen te gaan stapelen zich inmiddels op. Wat de afgelopen jaren in ieder geval duidelijk is…