Dilemma Vrijdag ๐
23 augustus 2024
๐๐ ๐ฌ๐ญ๐๐ ๐ข๐๐ข๐ซ๐ ๐ฏ๐จ๐๐ซ๐ญ ๐จ๐ง๐๐๐ซ ๐ก๐๐ญ ๐ฆ๐จ๐ฆ ๐ฏ๐๐ง “๐ฌ๐ญ๐๐ ๐” ๐ฐ๐๐ซ๐ค๐ณ๐๐๐ฆ๐ก๐๐๐๐ง ๐ฎ๐ข๐ญ ๐๐ข๐ ๐ง๐ข๐๐ญ ๐๐ข๐ฃ ๐๐ ๐จ๐ฉ๐ฅ๐๐ข๐๐ข๐ง๐ ๐ฉ๐๐ฌ๐ฌ๐๐ง. ๐๐ฌ ๐๐ซ ๐๐๐ง ๐๐๐ง ๐ฌ๐ญ๐๐ ๐๐จ๐ฏ๐๐ซ๐๐๐ง๐ค๐จ๐ฆ๐ฌ๐ญ ๐จ๐ ๐๐๐ง ๐๐ซ๐๐๐ข๐๐ฌ๐จ๐ฏ๐๐ซ๐๐๐ง๐ค๐จ๐ฆ๐ฌ๐ญ?
In dat geval zal al snel sprake zijn van een arbeidsovereenkomst! Om te kunnen spreken van een stageovereenkomst moet het verrichten van de werkzaamheden van de stagiair namelijk in overwegende mate in het belang zijn van de opleiding die de stagiair volgt.
In een recente zaak bij de Rechtbank Midden-Nederland volgde de “stagiair” een opleiding gericht op het organiseren en uitvoeren van evenementen. De werkgever organiseerde echter helemaal geen evenementen en de stagiair voerde simpelweg de werkzaamheden van een beginnend productiemanager uit. Dit had niets met de opleiding van de stagiair te maken, waardoor hier geen sprake was van een stageovereenkomst, maar van een arbeidsovereenkomst.
Wij komen met enige regelmaat tegen dat werknemers onder het mom van stage enkele maanden worden ingezet in een functie om te kijken of dit een passende functie is. In de praktijk zal in dat geval snel sprake zijn van een arbeidsovereenkomst. Wanneer de werknemer na de stage een arbeidsovereenkomst tekent, kan dit dus betekenen dat deze overeenkomst niet de eerste, maar de tweede arbeidsovereenkomst in de rij is. Je kan in dat geval dus nog maar 1 keer verlengen voor bepaalde tijd.
Gepubliceerd op LinkedIn, 23 augustus 2024