Skip to main content

Dilemma Vrijdag 😎⚽

21 juni 2024

Eigen doelpunt mag of per direct ontslag?

GOAL!! Alleen wel een eigen goal. Dat is niet handig. Dit EK hebben we toch al meerdere eigen doelpunten gezien. Stel nou dat hier sprake is van een arbeidsovereenkomst, hebben we dan een grond voor ontslag op staande voet te pakken?

De wet geeft een aantal voorbeelden wanneer sprake is van een dringende reden. Bijvoorbeeld wanneer de werknemer Β in ernstige mate de bekwaamheid of geschiktheid blijkt te missen tot de arbeid waarvoor hij zich heeft verbonden.

In het kader van β€œYOU HAD ONE JOB!” zou je kunnen beargumenteren dat een eigen goal zo indruist tegen de taak van een voetballer dat er sprake is van ernstige onbekwaamheid of ongeschiktheid en dat je een grond hebt voor ontslag op staande voet. Toch zal het zo’n vaart niet lopen, want een foutje overkomt de beste en zal niet meteen leiden tot ongeschiktheid voor de taak.

Natuurlijk zijn er genoeg omstandigheden te bedenken waardoor er een ontslag op staande voet bij een eigen goal toch stand zou kunnen houden. Bijvoorbeeld wanneer de eigen goal bewust is gemaakt of wanneer deze speler elke wedstrijd een eigen goal maakt. Ontslag op staande voet is dus net als het EK. We beoordelen de situatie niet aan de hand van 1 incident, maar we kijken naar de hele wedstrijd.

Gepubliceerd op LinkedIn, 21 juni 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtVera Voogt-PrijnZiekte en verzuim
12 juli 2024

Dilemma Vrijdag 😎

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEStel: jouw werknemer is ziek. Moet je per se een bedrijfsarts inschakelen of mag je ook een arboarts inschakelen? In…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
11 juli 2024

Onze eerste WVO-er met WVO strandlaken is weer terug van vakantie πŸ˜ŽπŸŒžπŸ– !

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEVier weken geleden vroegen wij jullie hoe ver WVO Advocaten deze zomer zou komen. Op welk (onbewoond) eiland jullie je…