Skip to main content

Niet alleen kijken naar de risico's

maar juist naar de kansen!

Samantha Kranenburg

Mijn passie ligt in het wegnemen van de drempel om tijdig juridisch advies in te winnen. Hoe ik dat doe? Door bedrijven waarvoor ik werk echt te leren kennen. Niet alleen de organisatorische kant, maar ook de bedrijfscultuur. Alleen dan kan je echt maatwerk leven, passend bij het bedrijf en de mensen die er werken. Mijn werkstijl kenmerkt zich dan ook door korte lijnen, (praktische) advisering to the point en oprechte interesse. In jou en jouw bedrijf. Moeten we toch nog een rechter? Dan procedeer ik desnoods tot aan de hoogste rechter, maar bij voorkeur ga ik voor een minder ingewikkelde en tijdrovende oplossing. Daarmee is een cliënt in mijn ervaring meestal beter af.

Ik werk voornamelijk in het arbeidsrecht, in de breedste zin van het woord. Om ondernemers in alle facetten bij te kunnen staan, heb ik mij de afgelopen jaren ook veelvuldig bezig gehouden met ondernemingsrecht. De basis van iedere onderneming begint met goede afspraken. Ik denk graag aan de voorkant mee met het belang van jouw bedrijf. Wat moet echt beschermd worden en hoe stellen we een contract op zonder afbreuk te doen aan de commerciële kant van jouw business. Niet alleen kijken naar de risico’s, maar juist naar de kansen. Dat speelveld maakt mijn werk juist uitdagend en leuk.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken met een potje sparren tijdens het boksen of mijn grenzen te verleggen tijdens Crossfit. Ik ben daarnaast gek op spelletjes, of dat nou jungle speed is of Keezborden, dat maakt niet uit. Als er maar wat tactiek of snelheid in zit, ben ik al snel tevreden.

Samantha Kranenburg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Arbeidsrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Mijn publicaties

AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
29 februari 2024

Let op! Ontbreken van commerciële drive bij zzp’er kan leiden tot dienstverband!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn de politiek horen we al enige tijd geluiden dat schijnzelfstandigheid zoveel mogelijk moet worden aangepakt. Zo heeft het Wetsvoorstel…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha KranenburgZiekte en verzuim
8 februari 2024

Wel of niet verwijtbaar handelen: “niet nakomen van re-integratieverplichtingen wegens geestelijke problemen”

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft lastig: werknemers die door geestelijke problemen zijn uitgevallen. Hoe streng mag je zijn wanneer de bedrijfsarts aangeeft dat…
AlgemeenArbeidsrechtSamantha Kranenburg
30 januari 2024

Leerovereenkomst of toch een arbeidsovereenkomst?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVE Om te spreken van een arbeidsovereenkomst moet er sprake zijn van arbeid, loon en gezag. Maar in de praktijk…