De pilot van de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie is live!

Na het afschaffen van de VAR en met de invoering van de Wet DBA zijn de regels over de inhuur van zzp’ers (op z’n zachts gezegd) niet duidelijker geworden. Veel opdrachtgevers weten niet met welke regels ze nu rekening moeten houden. Is er in een bepaald geval een arbeidsovereenkomst nodig of kan voor een bepaalde klus ook een opdrachtovereenkomst worden gesloten? Het kabinet heeft daarom een webmodule laten maken die kan helpen bij de kwalificatie van een arbeidsrelatie, de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA). Deze webmodule is bedoeld voor opdrachtgevers die duidelijkheid zoeken over de aard van een bepaalde specifieke arbeidsrelatie die zij willen aangaan. En vorige week is de pilot van deze webmodule dus live gegaan.

De webmodule is een online vragenlijst die antwoord geeft op de vraag of een opdracht buiten dienstbetrekking kan worden uitgevoerd. Het invullen van de vragenlijst is anoniem. Degene die de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt na afloop een beoordeling van de opdrachtrelatie. De volgende uitkomsten zijn mogelijk:

  • Op basis van de gegeven antwoorden lijkt het erop dat de klus buiten dienstbetrekking kan worden uitgevoerd;
  • Op basis van de gegeven antwoorden lijkt het erop dat er sprake zou kunnen zijn van een dienstbetrekking. Als op deze manier zou worden gewerkt is de kans groot dat er sprake is van een dienstbetrekking.
  • Op basis van de gegeven antwoorden kan geen oordeel worden gegeven over de arbeidsrelatie. De antwoorden wijzen zowel op werken buiten dienstbetrekking als op werken in dienstbetrekking.

Let op: Omdat de webmodule op dit moment nog verkeert in de pilotfase, kunnen er geen rechten worden ontleend aan de uitkomst van de webmodule. De uitkomst van de webmodule is slechts een indicatie.

De webmodule is te vinden via de website van het Ondernemersplein. De vragenlijst (en bijbehorende weging) zijn hier te vinden.

Deze zomer zal geëvalueerd worden of de webmodule als instrument behulpzaam is en wordt er besloten over de eventuele definitieve inzet van de webmodule. Daarbij is de inzet erop gericht dat de webmodule waar mogelijk zekerheid gaat geven over de kwalificatie van de arbeidsrelatie, mits de vragenlijst naar waarheid is ingevuld.

Gepubliceerd op LinkedIn op 18 januari 2021

Nieuws & Kennis

Workshops en opleidingen
6 oktober 2021

Binnenkort beschikbaar

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVE  
AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrecht
3 december 2021

Wetsvoorstel Coronatoegangsbewijs op werkvloer: geen rol voor OR. Of misschien toch wel?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn onze nieuwsflits van 24 november 2021 berichtten wij u al over het wetsvoorstel Tijdelijke wet verbreding inzet coronabewijzen dat…
AlgemeenArbeidsrechtJanna van der Kamp
1 december 2021

Mondkapjesplicht next level: werknemer weigert een mondkapje te dragen en wordt ontslagen (zónder vergoeding)

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEOver het verplicht stellen van mondkapjes op de werkvloer is de afgelopen tijd al vaker geprocedeerd. Wij schreven hier eerder…