Skip to main content

De pilot van de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie is live!

18 januari 2021

Na het afschaffen van de VAR en met de invoering van de Wet DBA zijn de regels over de inhuur van zzp’ers (op z’n zachts gezegd) niet duidelijker geworden. Veel opdrachtgevers weten niet met welke regels ze nu rekening moeten houden. Is er in een bepaald geval een arbeidsovereenkomst nodig of kan voor een bepaalde klus ook een opdrachtovereenkomst worden gesloten? Het kabinet heeft daarom een webmodule laten maken die kan helpen bij de kwalificatie van een arbeidsrelatie, de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA). Deze webmodule is bedoeld voor opdrachtgevers die duidelijkheid zoeken over de aard van een bepaalde specifieke arbeidsrelatie die zij willen aangaan. En vorige week is de pilot van deze webmodule dus live gegaan.

De webmodule is een online vragenlijst die antwoord geeft op de vraag of een opdracht buiten dienstbetrekking kan worden uitgevoerd. Het invullen van de vragenlijst is anoniem. Degene die de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt na afloop een beoordeling van de opdrachtrelatie. De volgende uitkomsten zijn mogelijk:

  • Op basis van de gegeven antwoorden lijkt het erop dat de klus buiten dienstbetrekking kan worden uitgevoerd;
  • Op basis van de gegeven antwoorden lijkt het erop dat er sprake zou kunnen zijn van een dienstbetrekking. Als op deze manier zou worden gewerkt is de kans groot dat er sprake is van een dienstbetrekking.
  • Op basis van de gegeven antwoorden kan geen oordeel worden gegeven over de arbeidsrelatie. De antwoorden wijzen zowel op werken buiten dienstbetrekking als op werken in dienstbetrekking.

Let op: Omdat de webmodule op dit moment nog verkeert in de pilotfase, kunnen er geen rechten worden ontleend aan de uitkomst van de webmodule. De uitkomst van de webmodule is slechts een indicatie.

De webmodule is te vinden via de website van het Ondernemersplein. De vragenlijst (en bijbehorende weging) zijn hier te vinden.

Deze zomer zal geëvalueerd worden of de webmodule als instrument behulpzaam is en wordt er besloten over de eventuele definitieve inzet van de webmodule. Daarbij is de inzet erop gericht dat de webmodule waar mogelijk zekerheid gaat geven over de kwalificatie van de arbeidsrelatie, mits de vragenlijst naar waarheid is ingevuld.

Gepubliceerd op LinkedIn op 18 januari 2021

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2024!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenArbeidsrechtRogier Kingma
22 februari 2024

Het concurrentiebeding, wederom een voorbeeld van hoe het niet moet

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHet blijft een relevant onderwerp: het concurrentiebeding. Veel werkgevers hebben een (gerechtvaardigd) belang bij dit beding. Anderzijds kan een dergelijk…
AlgemeenArbeidsrechtLeon ToonenZiekte en verzuim
15 februari 2024

Wat moet je als werkgever doen als werknemer aangeeft (vermoeidheids- of gezondheids)klachten te hebben maar zich nog niet heeft ziekgemeld?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEUit een recent gepubliceerde uitspraak van de kantonrechter Breda volgt maar weer eens de zorgplicht die een werkgever heeft voor…