Skip to main content

De pilot van de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie is live!

18 januari 2021

Na het afschaffen van de VAR en met de invoering van de Wet DBA zijn de regels over de inhuur van zzp’ers (op z’n zachts gezegd) niet duidelijker geworden. Veel opdrachtgevers weten niet met welke regels ze nu rekening moeten houden. Is er in een bepaald geval een arbeidsovereenkomst nodig of kan voor een bepaalde klus ook een opdrachtovereenkomst worden gesloten? Het kabinet heeft daarom een webmodule laten maken die kan helpen bij de kwalificatie van een arbeidsrelatie, de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA). Deze webmodule is bedoeld voor opdrachtgevers die duidelijkheid zoeken over de aard van een bepaalde specifieke arbeidsrelatie die zij willen aangaan. En vorige week is de pilot van deze webmodule dus live gegaan.

De webmodule is een online vragenlijst die antwoord geeft op de vraag of een opdracht buiten dienstbetrekking kan worden uitgevoerd. Het invullen van de vragenlijst is anoniem. Degene die de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt na afloop een beoordeling van de opdrachtrelatie. De volgende uitkomsten zijn mogelijk:

  • Op basis van de gegeven antwoorden lijkt het erop dat de klus buiten dienstbetrekking kan worden uitgevoerd;
  • Op basis van de gegeven antwoorden lijkt het erop dat er sprake zou kunnen zijn van een dienstbetrekking. Als op deze manier zou worden gewerkt is de kans groot dat er sprake is van een dienstbetrekking.
  • Op basis van de gegeven antwoorden kan geen oordeel worden gegeven over de arbeidsrelatie. De antwoorden wijzen zowel op werken buiten dienstbetrekking als op werken in dienstbetrekking.

Let op: Omdat de webmodule op dit moment nog verkeert in de pilotfase, kunnen er geen rechten worden ontleend aan de uitkomst van de webmodule. De uitkomst van de webmodule is slechts een indicatie.

De webmodule is te vinden via de website van het Ondernemersplein. De vragenlijst (en bijbehorende weging) zijn hier te vinden.

Deze zomer zal geëvalueerd worden of de webmodule als instrument behulpzaam is en wordt er besloten over de eventuele definitieve inzet van de webmodule. Daarbij is de inzet erop gericht dat de webmodule waar mogelijk zekerheid gaat geven over de kwalificatie van de arbeidsrelatie, mits de vragenlijst naar waarheid is ingevuld.

Gepubliceerd op LinkedIn op 18 januari 2021

Nieuws & Kennis

Pascal WillemsWorkshops en opleidingen
11 oktober 2022

LUSTRUM – WVO EVENT 2023!

JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoud deze pagina in de gaten, nadere informatie volgt.
AlgemeenPascal WillemsPatricia Weijmans
6 juni 2023

Law Talk 76: Passende arbeid wordt bedongen arbeid volgens de CRvB

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans de uitspraak van de Centrale Raad…
AlgemeenArbeidsrechtLeon Toonen
1 juni 2023

Wat te doen als werkgever in geval van melding grensoverschrijdend gedrag?!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe aandacht voor en meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn toegenomen. Toch is er bij werkgevers nog veel onbekendheid hoe nu…