Diversiteit, meer inzicht, uitdagend

Het behalen van het hoogste resultaat

Wouter Dieks

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na mijn studie heb ik eerst enkele jaren ervaring opgedaan als jurist bij een maatschappelijke organisatie waar ik met name ondernemers heb bijgestaan. Vervolgens ben ik in dienst getreden bij een vakorganisatie, waar ik me voornamelijk bezig heb gehouden met de verlening van rechtsbijstand aan particulieren. In 2010 ben ik als advocaat beëdigd. Als advocaat ben ik zowel werkzaam in het civiele- als in het bestuursrecht, met name in het arbeidsrecht, ambtenarenrecht, sociaal zekerheidsrecht, huurrecht en algemeen verbintenissenrecht. Ik behartig daarbij de belangen van uiteenlopende partijen, waaronder die van ondernemingen, organisaties en particulieren.

Vooral de diversiteit van mijn werkzaamheden spreekt mij erg aan. De ene keer treed ik als advocaat op voor bijvoorbeeld een werkgever en de andere keer voor een werknemer. Dit verveelt nooit. Omdat ik uiteenlopende partijen bijsta, heb ik meer inzicht hoe de wederpartij denkt en mogelijk zal handelen. Ik kan de strategie daarom beter bepalen. Dit helpt mij in het behalen van het hoogste resultaat voor mijn cliënt. Erg uitdagend.
Naast mijn werkzaamheden als advocaat neem ik zitting in de onafhankelijke bezwarenadviescommissie van de Nationale Politie. In deze nevenfunctie oordeel ik over bezwaarprocedures die door agenten aanhangig zijn gemaakt. Op die manier heb ik eveneens inzicht hoe een rechterlijke instantie tot een uitspraak komt. Ook deze ervaring komt mijn werk als advocaat ten goede.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik ben regelmatig in de sportschool te vinden en ben ik een groot voetballiefhebber. Ook ben ik als vrijwilliger actief betrokken bij diverse culturele evenementen. Daarnaast vind ik het heerlijk om met een goed boek van de zon te genieten of een goede film te kijken.

Wouter Dieks heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Arbeidsrecht;
– Ambtenarenrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Ambtenarenrecht

Huurrecht

Mijn publicaties

AlgemeenHuurrechtWouter Dieks
13 oktober 2021

Coronacrisis: advies aan de Hoge Raad over huurprijsvermindering (deel 2)

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe coronacrisis duurt al meer dan anderhalf jaar. De overheid heeft verscheidene maatregelen genomen om verspreiding van dit virus tegen…
AlgemeenHuurrechtWouter Dieks
11 augustus 2021

Huurrecht wordt gewijzigd (wetsvoorstel is aanvaard)

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEEr is sprake van een enorme krapte op de woningmarkt. Dit probleem speelt al vele jaren. Een nieuwe wetswijziging moet…
AlgemeenBestuursrechtWouter Dieks
28 juli 2021

Nieuwe jurisprudentie: bezwaar- en beroepstermijn wordt niet ambtshalve getoetst

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe overheid kan besluiten nemen die grote gevolgen kunnen hebben. Belanghebbenden kunnen hiertegen bezwaar instellen. Het instellen van bezwaar moet…