Voor dit vak moet je

je blijven ontwikkelen

Patricia Weijmans

Ik ben in 2008 begonnen als arbeidsrechtsadvocaat. Arbeidsrecht is een lekker snel en dynamisch rechtsgebied, dat vind ik fijn. Snelle procedures, snel adviseren en veel onderhandelen. Wat ik mooi vind aan het arbeidsrecht, is de persoonlijke component in de arbeidsrelatie. Mensen stoppen veel energie in hun werk en halen er ook veel uit. Die dynamiek is mooi en interessant. Het arbeidsrecht is ook erg in beweging. Je moet blijven leren, lezen en ontwikkelen om je vak goed uit te oefenen.

Bij WVO werken we breder dan alleen het arbeidsrecht. Ik heb me daardoor ook ontwikkeld op het gebied van ondernemingsrecht. Binnen dat rechtsgebied houd ik me in het bijzonder bezig met ondernemingen die met elkaar samenwerken of willen samenwerken. Distributieovereenkomsten en franchiseovereenkomsten zijn daar mooie voorbeelden van. In die situaties is het belangrijk om goede afspraken te maken.

Duiken is vanaf jongs af aan een hobby. Het is voor mij vooral ontspanning en ik vind het superinteressant om te zien wat er onder water leeft. Dat je als gast onderwater kunt kijken wat er allemaal gebeurt, blijf ik mooi en bijzonder vinden. Ik duik graag in Zeeland, maar ook in de recreatieplassen in onze omgeving. Het liefst in de avond omdat je dan de roofvissen zoals snoeken ziet jagen. Hoewel het met een gezin wat lastiger is om regelmatig te duiken, blijft het een hele mooie hobby.

Patricia Weijmans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Arbeidsrecht;
– Ondernemingsrecht;
– Agentuur en distributie.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Arbeidsomstandigheden & Verzuim

Contractenrecht

Mijn publicaties

AlgemeenPascal WillemsPatricia Weijmans
5 juli 2022

Law Talk 39: Is ongewenst gedrag altijd ernstig verwijtbaar?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans de uitspraak van de Hoge Raad…
AlgemeenAnnemarie BussePatricia Weijmans
20 juni 2022

Nieuw: Law Talk 37: Compensatie transitievergoeding door UWV verplicht

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze Law Talk bespreken mr. Patricia Weijmans en mr. Annemarie Busse de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep…
AlgemeenArbeidsrechtKlacht & TuchtrechtPascal WillemsPatricia Weijmans
13 juni 2022

Law Talk 36: Eerste verzuimcontact door arbo-verpleegkundige toegestaan en andere praktijkperikelen

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans de tuchtzaak bij het Centraal Tuchtcollege…