Skip to main content

Voor dit vak moet je

je blijven ontwikkelen

Patricia Weijmans

Ik ben in 2008 begonnen als arbeidsrechtsadvocaat. Arbeidsrecht is een lekker snel en dynamisch rechtsgebied, dat vind ik fijn. Snelle procedures, snel adviseren en veel onderhandelen. Wat ik mooi vind aan het arbeidsrecht, is de persoonlijke component in de arbeidsrelatie. Mensen stoppen veel energie in hun werk en halen er ook veel uit. Die dynamiek is mooi en interessant. Het arbeidsrecht is ook erg in beweging. Je moet blijven leren, lezen en ontwikkelen om je vak goed uit te oefenen.

Bij WVO werken we breder dan alleen het arbeidsrecht. Ik heb me daardoor ook ontwikkeld op het gebied van ondernemingsrecht. Binnen dat rechtsgebied houd ik me in het bijzonder bezig met ondernemingen die met elkaar samenwerken of willen samenwerken. Distributieovereenkomsten en franchiseovereenkomsten zijn daar mooie voorbeelden van. In die situaties is het belangrijk om goede afspraken te maken.

Duiken is vanaf jongs af aan een hobby. Het is voor mij vooral ontspanning en ik vind het superinteressant om te zien wat er onder water leeft. Dat je als gast onderwater kunt kijken wat er allemaal gebeurt, blijf ik mooi en bijzonder vinden. Ik duik graag in Zeeland, maar ook in de recreatieplassen in onze omgeving. Het liefst in de avond omdat je dan de roofvissen zoals snoeken ziet jagen. Hoewel het met een gezin wat lastiger is om regelmatig te duiken, blijft het een hele mooie hobby.

Patricia Weijmans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Arbeidsrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Arbeidsomstandigheden & Verzuim

Contractenrecht

Mijn publicaties

AlgemeenPascal WillemsPatricia Weijmans
6 juni 2023

Law Talk 76: Passende arbeid wordt bedongen arbeid volgens de CRvB

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans de uitspraak van de Centrale Raad…
AlgemeenAnnemarie BussePatricia Weijmans
9 mei 2023

Law Talk 74: Zwijgen of spreken?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Patricia Weijmans en mr. Annemarie Busse in hoeverre een (bedrijfs)arts zijn beroepsgeheim…
AlgemeenPascal WillemsPatricia Weijmans
25 april 2023

Law Talk 72: Studenten Special: Drinkende stewardessen ontslagen

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk ontvangen mr. Pascal Willems en mr. Patricia Weijmans twee studenten van de Radboud Universiteit…