Wees je bewust van de kaders

waarin je opereert

Marieke Hulstijn-Botter

Ik houd mij vooral bezig met het arbeidsrecht in brede zin, zowel adviserend als procederend. Mijn cliënten zijn meestal werkgevers. Scherp met hen meedenken en tot de best passende oplossing voor een bepaalde situatie komen, dat is mijn streven. Naast het arbeidsrecht richt ik me op het tucht- en klachtrecht, zowel het medisch tuchtrecht als bijvoorbeeld het tuchtrecht voor advocaten.

Tuchtrecht houdt professionals scherp en waarborgt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Dat vind ik een goede zaak. Maar professionals hopen er natuurlijk nooit mee te maken te krijgen. De ervaring leert dat een tuchtrechtelijke procedure, of een tuchtklacht nu terecht is of niet, flinke impact heeft en dat kan ik goed begrijpen. De emoties kunnen hoog oplopen. Juist dan is het belangrijk om de wetgeving en normen waaraan een professional gebonden is, scherp te hebben en om de professional waar mogelijk in bescherming te nemen.

Voor onze huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland hebben mijn man en ik een goede spiegelreflexcamera gekocht (voor de kenners: een Nikon D810) met verschillende lenzen. Op zo’n fantastische plek wil je natuurlijk mooie plaatjes schieten en dat is ook zeker gelukt. Fotograferen is inmiddels een van mijn hobby’s en ik word steeds fanatieker. Ik heb recent ook een fotografiecursus gevolgd. Wat ik geleerd heb, breng ik graag in de praktijk in Arnhem en omgeving en bij het maken van foto’s van mijn gezin.

Marieke Hulstijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Arbeidsrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd rechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Arbeidsomstandigheden & Verzuim

Klacht & Tuchtrecht

Mijn publicaties

AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
29 juni 2022

Seksueel grensoverschrijdend gedrag niet per definitie ernstig verwijtbaar

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe Hoge Raad heeft vorige week een spraakmakend arrest gewezen. De zaak ging over de ontbinding van een arbeidsovereenkomst van…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
1 juni 2022

Werkgever, blijf alert!

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEDe werkgever en de werknemer zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de re-integratie van de arbeidsongeschikte werknemer, zo bepaalt de wet. De…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-BotterZiekte en verzuim
18 mei 2022

Nieuwe ziekmelding = nieuwe periode loondoorbetaling

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEArbeidsongeschikte werknemers hebben gedurende 104 weken recht op loondoorbetaling. Volgen perioden van arbeidsongeschiktheid elkaar op met een onderbreking van minder…