Skip to main content

Wees je bewust van de kaders

waarin je opereert

Marieke Hulstijn-Botter

Als advocaat hou ik mij voornamelijk bezig met het arbeidsrecht, in de breedste zin van het woord. Ik adviseer cliënten over diverse arbeidsrechtelijke onderwerpen, denk mee over beleidsmatige zaken, onderhandel regelmatig en procedeer indien nodig. Het arbeidsrecht is veelzijdig en persoonlijk, dat past bij mij. Ik ben betrokken en oplossingsgericht. Mijn cliënten zijn veelal werkgevers en arbodienstverleners, maar ik sta ook wel eens een werknemer bij. Scherp met mijn cliënten meedenken en tot de meest passende oplossing komen, dat is mijn streven.

Naast het arbeidsrecht richt ik me op het tucht- en klachtrecht, zowel het medisch tuchtrecht als bijvoorbeeld het tuchtrecht voor advocaten en mediators. Tuchtrecht houdt professionals scherp en waarborgt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Dat vind ik een goede zaak. Maar professionals hopen er natuurlijk nooit mee te maken te krijgen. De ervaring leert dat een tuchtrechtelijke procedure, of een tuchtklacht nu terecht is of niet, flinke impact heeft en dat kan ik goed begrijpen. De emoties kunnen hoog oplopen. Juist dan is het belangrijk om de wetgeving en normen waaraan een professional gebonden is, scherp te hebben en om de professional waar mogelijk in bescherming te nemen.

Op zaterdagochtend ben ik er vaak vroeg uit voor een uurtje bootcamp, zo ga ik fris het weekend in. Verder ga ik er in mijn vrije tijd graag op uit met mijn gezin. In de winter ben ik altijd een week in Fiss te vinden voor ontspanning op de ski’s.

Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA).

Marieke Hulstijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Arbeidsrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd rechtsgebied.

Mijn specialismen

Arbeidsrecht

Arbeidsomstandigheden & Verzuim

Klacht & Tuchtrecht

Mijn publicaties

AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
21 september 2023

Prinsjesdag 2023: de plannen voor de arbeidsmarkt

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEAfgelopen dinsdag was het zover, Prinsjesdag 2023. Met weer veel mooie hoedjes en prinses Alexia die voor het eerst ook…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
7 september 2023

Ontslag op staande voet vernietigd vanwege (niet betrekken van) persoonlijke omstandigheden

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEEen werknemer kan op staande voet worden ontslagen als sprake is van een dringende reden. Een ontslag op staande voet…
AlgemeenArbeidsrechtMarieke Hulstijn-Botter
10 augustus 2023

Internetconsultaties tijdens deze zomer

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEHoewel veel mensen momenteel genieten van een welverdiende vakantie, staat het wetgevingsproces deze zomer niet stil. Voor twee voor het…